Home Hírek Örülünk? Készül az új Buffy, a vámpírok réme tv-sorozat!

Örülünk? Készül az új Buffy, a vámpírok réme tv-sorozat!

Ma robbant a bomba, hogy a Bűbájos boszorkák után egy újabb kultikus sorozat, a Buffy, a vámpírok réme is rebootot, azaz feldolgozást kaphat.

Ami biztos: jelenleg fejlesztik a projektet, a Fox kábeles, streaming részlegére készülhet el. Az executive producere a sorozatnak az eredetit is jegyző Joss Whedon, de az új Buffy kreátora Monica Owusu-Breen lenne, aki a Midnight, Texason és a Bűbájos boszorkákon is dolgozott.

Az, hogy fejlesztik a projektet annyit jelent, hogy dolgoznak, ötletelnek rajta, vázolják a sorozatot, ezután jött a pilotszkript elkészítése, ha az tetszik a fejeseknek, leforgathatják a pilotot, majd berendelhetik a sorozatot. Legalábbis, ez az átlagos menetrend.

Az egyik híroldalon szerepelt hírként az is, hogy úgy akarják feldobni az új Buffyt, hogy ügyelve a diverzitásra több színesbőrű karaktert szerepeltetnek, akár Buffy is lehet diverz karakter – de ezt nem erősítették meg.

Arról viszont nem szól a fáma (vagy csak én nem láttam), hogy most a reboot kapcsán mit is értenek pontosan. Az eredeti sorozat feldolgozását vagy folytatást, mint a Beverly Hills 90210 / Melrose Place esetében.

Ha teljes feldolgozást akarnak, annak nem tudom, hogy mennyire örüljek, mert a Buffy tényleg úgy tökéletes, ahogy van. A folytatásnak viszont örülnék, mert van még itt elmesélni.

Annál is inkább, mivel Amerikában januárban jelenik meg a Vörös Pöttyös írónő Kiersten White (Paranormalcy) új regénye, a Slayer, ami a Buffy szó szerint vett folytatása, évekkel a tv-sorozat fináléja után játszódik. Remélem van annyi eszük, hogy azt adaptálják a képernyőre, de biztosat még nem lehet tudni.