Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Úgy tűnik a Vezércsel miatt újra hódít a sakk!

Az idei év egyik legnagyobb tévésorozatos sikere kétségkívül a Vezércsel, ami nem csak sokak tetszését elnyerte, hanem a sakk népszerűségét is új szintre emelte. De hogy is történt időrendben?

A Vezércsel 2020. október 23-án vált elérhetővé a Netflixen. Azóta itthon is a legnézettebb produkciók közé tartozik, csak nem akar kikopni a top10-ből. A sorozat sikere mindenütt töretlen, a Netflix tájékoztatása szerint 62 millió háztartás adott esélyt a szériának.

Tekintve, hogy a Vezércsel hősnője egy zseniálisan sakkozó lány, elképesztően megnőtt az érdeklődés a játék iránt. A premier, azaz 10.23. óta 250 százalékkal több sakkészlet fogy, több boltból el is fogytak már a készletek, a google-ben pedig 9 év óta most a legmagasabb a „hogyan sakkozzunk” keresőkifejezés. Sőt, a chess.com oldalon 5x többen sakkoznak, mint eddig.

A sorozat Walter Tevis könyvéből készült, és naná, hogy az is hatalmas népszerűségnek örvend. 37 évvel a debütálása után került csak fel a sorozatnak köszönhetően a New York Times bestseller listára! Itthon is népszerű lehet a könyv, ugyanis már a Libri és a Líra webshopjáról is elfogyott.

Ezek után naná, hogy bele kell nézni a sorozatba, mert nekem eddig kimaradt, de ami késik, az nem múlik. És ugye milyen klassz, ha egy sorozat miatt megnő a sakk iránti érdeklődés? Én gyerekkorom óta imádom, szóval, üdv a játékosok között, ha még újonc lennél 😉