Home Hírek Itt az új Vörös Pöttyös, a Sötét város borítója – Amit én...

Itt az új Vörös Pöttyös, a Sötét város borítója – Amit én terveztem!

Akárhányszor borítót tervezek egy könyvhöz mindig nagyon izgatott vagyok, mert tudom, hogy mennyire fontos egy jó borító a könyv sikeréhez.

 

Milyen tervezni úgy, hogy a borítónak az adott sorozat első részéhez kell igazodnia? Mert itt az történt, hogy abban a stílusban, amivel a Gilded Cage megjelent, nem volt külföldi borító, így csinálni kellett.

Mikor nekiültem nyilván megvolt a koncepció: aranyozott, szemcsésebb háttér, sas és galamb, illetve a kapu, viszont nyilván nagyon sok mindenre kellett figyelni: egyezzen a stílus, a méretek, ha az első könyv mellé rakod érezd, hogy ez egy sorozat… Szóval ez egy kis plusz stresszfaktor volt, így ami az egyik oldalról könnyebbség volt, hogy pl. megvolt a betűtípus, a másik oldalról meg jött pár nehézség. De a végeredménnyel elégedett vagyok, remélem ti is azok lesztek 🙂

No sok volt a duma, a lényeg az, hogy itt a Gilded Cage folytatásának a borítója, hamarosan pedig érkezik is magyarul. Megsúgom, a harmadik részhez is elkészült a borítóterv, ott a kapu már nyitva áll, remélem a végleges borítón is úgy lesz 🙂

Vic James – Sötét város (Sötét képességek 2.)

Egy korrupt város.

Tele sötét hatalomvággyal.

Luke fogságba került, elítélték egy gyilkosságért, amit nem ő követett el. Abi szökevénnyé vált, kétségbeesetten próbálja kiszabadítani az öccsét, mielőtt a mágia megtöri. Azonban ahogy a Jardine család egyre szorosabban fogja a forrongó Nagy-Britanniát, a testvérpár olyasmivel kénytelen szembenézni, ami túlmutat a személyes küzdelmükön.

Új szövetségek és régi viszályok formálják újjá a nemzetet, aminek következtében Abi és Luke mindent – és mindenkit – megkérdőjelez, amit eddig biztosnak hitt. Silyen Jardine mindeközben egy régi kor elfeledett Tehetségére áhítozik, és közeleg az ország legsötétebb időszaka. A szabadságnak és a tudásnak súlyos ára van. A kérdés csak az, ki fizeti majd meg.

Kit választasz, ha mindenkit nem menthetsz meg?

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)