Home Könyvek listák 5 könyv, amiben "ellenségekből szerelmesek lettek" történetszálról olvashatsz!

5 könyv, amiben "ellenségekből szerelmesek lettek" történetszálról olvashatsz!

Ahogy a híres mondás is tartja, a szerelem meglepően közel áll a gyűlölethez 🙂 Ezt bizony az írók is jól tudják, így most 5 olyan regényt ajánlok, amiben erről a történetszálról olvashatsz.

A Vámpírnaplók: Elena és Damon

Emlékeztek még arra, milyen is volt réges régen Damon Salvatore? Mindenkit legyilkolt, a testvérét sem kímélte, és miután Katherine-ért is vadul dobogott a halott szíve, Elenába is beleszeretett. A lány nyilván gyűlölte, de idővel nem csak Damon sármja, hanem a személyisége is levette a lábáról. Azt hiszem őket nevezhetjük klasszikus “ellenségekből szerelmesek” történetszálnak, ugye?

A Kegyetlen herceg: Jude és Cardan

Cardan a tündérek egyik hercege, míg Jude egyszerű emberlány, aki a tündérek birodalmában nőtt fel. Amíg egy suliban tanulnak, eléggé rühellik egymást. Talán már túlságosan is… Kettejük kapcsolata pedig olyan tökéletesen formálódik a történetben, miközben a szeretlek/gyűlöllek viszony sem szűnik meg. Zseniális!

A hat varjú: Nina és Matthias

Drüskelleként Matthiast arra nevelték születésétől fogva, hogy gyűlöljön minden grisát, és vadássza is le őket. Aztán megismeri Ninát, kívül-belül tökéletes lányt, Matthias pedig lassan rádöbben, talán mégsem volt igaz minden, amiről tanult. Hogy én mennyire imádtam a párosról olvasni, akár a múltjukról, akár a jelenükről mesélt a szerző. Alig várom a továbbiakat.

A nyertes átka: Kestrel és Arin

Amikor a 17 éves Kestrel egy rabszolgapiacon megvásárolja a jóképű herrani Arint, nem is sejti, hogy a fiú a valoriai birodalom elleni lázadást készíti elő, ahogy a fiú nemesi származásával sincs tisztában. Kestrel és Arin bár ellenségeknek kellene, hogy legyenek, lassan egymásba szeretnek, de amikor eljön az idő, hogy a népük és az érzelmeik között válasszanak, onnantól válnak nehezebbé a dolgok…

Ne érints: Warner és Juliette

A világ már a pusztulás szélén, a föld szinte lakhatatlan. A társadalmunkat ellenőrző katonai vezető fia a kőszívű(nek tűnő) Warner, aki tökéletes fegyvert lát Juliette-ben, a lányban, aki ha bárkit megérint, az meghal. Így elrabolja őt, és a fiú beleszeret, miközben a lány is furcsa érzéseket táplál iránta… A Ne érints! sorozat pedig pont az ő párosuktól volt imádnivaló, miattuk is olvastam ennyire szívesen.