Home Könyvek listák 5 fanfavorit sorozat, amit még nem olvastam, de kéne!

5 fanfavorit sorozat, amit még nem olvastam, de kéne!

Arról már írtam egy cikket, hogy engem kifejezetten nem zavar, ha valamit körberajonganak az emberek, mert a legtöbb esetben felkeltik az érdeklődésem.

Akad öt olyan sorozat, amikkel már régóta szemezek, rengetegen imádják őket, de én még egy részüket sem olvastam el. Egyszer szeretném majd pótolni a hiányosságot, de azért ígéretet jobb, ha magamnak sem teszek, mert nem mindig sikerül beváltani őket 🙁

 

Alexandra Bracken – Sötét elmék

A könyvek hossza miatt valahogy nem foglalkoztatott engem ez a sorozat, aztán bumm, jött a film, amit láttam is, meg tetszett is, így a könyveken is egyre többet agyalok. Viszont van, ami kissé visszatart, az pedig az írónő másik regénye, Az idő vándorai, amit anno ötven oldal után hagytam félbe, mert annyira unalmasnak éreztem. Kicsit tartok tőle, hogy itt is ez lenne, de azért nem tagadom, továbbra is vonz ez a széria.

Leigh Bardugo – Árnyék és csont (Grisaverzum)

Egyre több embertől hallom a környezetemben, hogy Leigh Bardugo egy zseni, ráadásul a Hat varjú című könyve nagyon berobbant az őszi könyvszezonban. Sőt, még tv-sorozat is készül a Netflixre a Grisaverzum könyveiből. Így mese nincs, nem menekülök tovább, esélyt akarok adni ennek az oroszos beütésű fantasy szériának, mert sok olyan eset van, hogy nem véletlenül imádnak valamit annyira az olvasók 🙂

Jeanine Frost – Cat és Bones sorozat

Anno az Ulpius adta ki az első öt részt, akkoriban nem figyeltem fel rá. Viszont már elolvastam Az éjszaka hercege első két részét, a Könyvmolyképzőnél pedig érkezik idén a Cat és Bones hatodik kötete… Így most már biztosnak érzem, hogy nekem ezt a sorozatot olvasnom kell, mert az írónőtől nagyon bejött Vladék sztorija, így már csak abban reménykedem, hátha megjelenik majd az első öt kötet is, hogy egyszerre vethessem bele magam a vámpíros élvezetbe.

Marissa Meyer – Cinder (Holdbéli krónikák)

Anno ugye az Alexandra Kiadó adta ki, és engem már évekkel ezelőtt nagyon vonzott, de jött ugye a hír, hogy nem lesz több rész magyarul, így letettem róla én is. Most viszont a Könyvmolyképző Kiadó már átvette a sorozatot, ráadásul megjelenik majd az összes rész is. De – mert van de 🙁 – a nyáron olvastam Marissa Meyertől a Heartless – Szívtelent, ami nagyon nem lett kedvenc, így most megint a “csak körözöm felette” állásponton vagyok a sorozat kapcsán, de úgy érzem, egyszer el kell olvasnom legalább a Kiborg Hamupipőke történetét.

Tarryn Fishert – Kihasznált alkalom (Szeress, ha hazudok is)

Tavaly olvastam Tarryn Fishertől a Kapd be, szerelem! című könyvet, és nagyon különleges élmény volt. Láttam a Kihasznált alkalom molyos értékeléseit, látom ám, hogy nagyon megosztó kötet, megosztó hősnővel. Valahogy bevonzott, kíváncsi lettem, így egyszer szeretném elolvasni, aztán meglátjuk tetszik-e.