Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Barbara Cantini – Halálka

Hű gyerekek, rég volt már a kezemben ennyire halálcuki mesekönyv! Márpedig ez a kötet minden ízében az volt. A főszereplője egy zombi kislány, Halálka, aki annyira magányos a falu mellett álló nagy házban. Nincsenek barátai, és emiatt szomorú.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

És akkor itt álljunk meg egy pillanatra. Ezzel, hogy valaki magányos, szerintem kortól függetlenül mindenki tud azonosulni. És itt van az első pont a mesekönyvben, amikor nem csak a gyerek, hanem a felnőtt kíváncsiságát is nagyon felkeltheti a kötet. A történet ugyanis innen már kiszámíthatóan halad tovább: Halálka megtudja, hogy Halloweenra a gyerekek beöltöznek, ő is elmegy, és végül barátokra talál.

A könyv nagyon szépen átadja az üzenetét: ha magányos vagy, lehetőséget kell keresned a barátkozásra, megragadni, és tenni érte, még ha nehéz is, ha félsz is, ha nincs is annyi önbizalmad. A happy end lehetősége mindenki előtt ott lebeg, mert a barátságban az a szuper, hogy olyan dolgokért is szerethet téged a másik, amit te észre sem vettél magadon.

Nagyon szerettem ebben a mesekönyvben, hogy egyszerre szólt a kicsikhez és a felnőttekhez. Mert bizony nekünk sem árt néha egy kis emlékeztető, hogy legyünk bátrak. Emellett maga a szöveg is nagyon humoros időnként, és külön szerettem a zombi kislány szemszöget, ahogy egy alapvetően félelmetes dologból egy ennyire édeset generált.

A másik nagy előnye ennek a könyvnek az iszonyatosan szép illusztrációi. Az írónő készítette őket, és nagyon szépek, cukik, részletgazdagok lettek. Halálka, Néhay néni, az összes mellékszereplő elképesztően lett megrajzolva, a színeit különösen szerettem a mesekönyvnek.

Értékelés: 10/10

Számomra ez egy maximálisan élvezhető mesekönyv volt, szerettem az üzenetét, a karaktereit és az utat, amit Halálka bejárt a kötet során. Maga az alapötlet pedig zseniális, akárcsak a kivitelezés. Nemsokára jöhet is a folytatás!

Hogy tetszik a borító? Iszonyú menő, akárcsak a kötet illusztrációi. Részemről ez is csillagos ötös.

Kinek ajánlom elolvasásra? A kiadó öt éves kortól ajánlja felolvasásra. Ezt a kötetet pedig nem csak a gyerek, hanem a szülő is élvezni fogja, ebben biztos vagyok.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

HALÁLKA – BLOGTURNÉ

 • Legújabb turnénk során egy igazán különleges mesehős nyomába eredünk: ő nem más, mint Halálka, a zombikislány, aki a Málladozó Villában lakik Néhay nénikéjével és számos más, rettentő szellemes lénnyel. Barbara Cantini mesesorozatának első részéből megtudhatjuk, hogyan szerez Halálka barátokat, míg a második részben titokzatos eltűnések után nyomozhatunk és megismerhetjük a kislány undok unokaöccsét is. Tartsatok hat bloggerünkkel, akik mindkét kötetről leírják véleményüket, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányokat!

 • Jelenlegi nyereményjátékunkban olyan tárgyakat és lényeket kell megtalálnotok, melyek fontos szerepet játszanak Halálka kalandjaiban vagy a Málladozó Villában. Minden bejegyzésben elrejtettünk néhány kiemelt betűt, ezeket a helyes sorrendbe téve írjátok be a megfelelő szót a rafflecopter doboz megfelelő helyére!
  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  A, Á, B, C, Cs, D, Dz, Dzs, E, É, F, G, Gy, H, I, Í, J, K, L, Ly, M, N, Ny, O, Ó, Ö, Ő, P, R, S, Sz, T, Ty, U, Ú, Ü, Ű, V, Z, Zs A, Á, B, C, Cs, D, Dz, Dzs, E, É, F, G, Gy, H, I, Í, J, K, L, Ly, M, N,

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 02.03. -Könyv és más (1. rész)
  02.04. –Hagyjatok! Olvasok! (1. rész)
  02.05. –Csak olvass! (1. rész)
  02.06. –Olvasónapló (1. rész)
  02.07. –Spirit Bliss Sárga könyves út (1. rész)
  02.08. -Sorok között (1. rész)
  02.09. – Hagyjatok! Olvasok! (Extra)
  02.10. –Könyv és más (2. rész)
  02.11. –Hagyjatok! Olvasok! (2. rész)
  02.12. –Csak olvass! (2. rész)
  02.13. –Olvasónapló (2. rész)
  02.14. –Spirit Bliss Sárga könyves út (2. rész)
  02.15. –Sorok között (2. rész)