Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A Netflix bejelentette a jó hírt: érkezik a második Enola Holmes film!

Az Enola Holmes a Netflix egyik zászlóshajója volt, a premierje hónapjában 76 millió előfizető adott esélyt a történetnek. Naná, hogy jön a folytatás!

A főszereplők, Henry Cavill és Millie Bobby Brown biztosan visszatérnek, és reméljük jön velük Sam Claflin, az anyát zseniálisan hozó Helena Bonham Carter, no és Enola szupercuki szerelme, Louis Partridge.

Meg kell mondjam, nagyon örülök a hírnek, imádtam az Enola Holmes erőteljes feminista üzenetét, a történet csavarosságát és az okos poénokat is. Premier dátum egyelőre nincs, bízzunk benne, hogy a Netflix nem várat meg minket soká.

Nancy Springer – Enola Holmes – A balkezes kisasszony esete

Enola Holmesnak egymagában kell boldogulnia a világ legnagyobb, legmocs-kosabb és legveszélyesebb városában, miközben a világ leghíresebb nyomozója – történetesen a bátyja -, Sherlock Holmes vadászik rá. Szabadsága érdekében menekülnie kell a családja elől, de hol találhat társakra?

Egy köteg zseniális szénrajz láttán úgy érzi, hogy meglelte lélektársát, ám a rajzokat készítő lány, a fiatal Cecily kisasszony nyom nélkül eltűnt. Megtalálása érdekében Enolának az éjszakai London gyilkosokkal teli utcáira merészkedve kell a nyomok – egy ferde létra, egy sanda tekintetű bolti eladó és egy politikai pamflet – után erednie, hogy ráleljen a balkezes lányra, ám ezzel önnön álcáját is veszélybe sodorja. Saját magányos szíve lesz majd az árulója?

Az Edgar-díjas Nancy Springer mesteri módon eleveníti meg a viktoriánus kori Londont az eszes és rettenthetetlen Enola Holmes újabb kalandjaiban.

Filmkritika: Enola Holmes (2020)