Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A Gabónál érkezik John Green és más sztárírók kedvenc YA könyve

Ma jelentette be a Gabo Kiadó, hogy ők adják majd ki Angie Thomas The Hate U Give című regényét, ez pedig saccperkábé az év híre. Hetek óta mást se látok a külföldi oldalakon, csak ezt a könyvet, ami mindenkit meghódított.

A The Hate U Give alig egy hónapja, 2017. február 28-án jelent meg Amerikában, de a goodreadsen máris 1.663-an csillagozták, és jelenleg az 5 csillagból 4.74 csillagon áll, ami hihetetlenül magasnak számít. Ráadásul a könyvet a kortárs író kollégák is éltetik, többek között Adam Silvera (Inkább boldog), Nicola Yoon (Minden, minden) és a Csillagainkban a hiba szerzője, John Green is csak dicsérni tudta. Green szerint ez egy brilliáns könyv, ami klasszikussá fog válni.

A filmes jogok már jócskán a könyv megjelenése előtt elkeltek, sőt, azt beszélik, hogy a főszerepben Az éhezők viadala és a Minden, minden sztárja, Amandla Stenberg bizonyíthat majd. A forgatókönyvet Audrey Wells jegyzi, a rendező George Tiltman lesz.

A könyv a lehető legjobb pillanatban jelent meg, a „Black Lives Matter„, vagy „A fekete emberek élete számít” mozgalom egyik legjobb regénye lett. Annál is inkább, mert olyan témát boncolgat, ami alapjaiban rázta meg Amerikát az elmúlt években.

A főszerepben a tizenhat éves Starr Carter, aki két világ között ragad. Szegénynegyedben él, de egy elővárosi előkészítő iskolában kapott felvételt. A bonyolult egyensúlyt az borítja fel, amikor Starr a tanúja lesz, amint legjobb gyerekkori barátját, a színes bőrű Khalilt megöli egy rendőr – miközben a fiú fegyvertelen. Starr élete pedig innen válik pokollá, a fiú halála ugyanis tüntetési hullámot indít el, miközben mindenki arra kíváncsi, mi is történt azon az éjszakán. Erre pedig csak Starr tudhatja a választ.

Iszonyatosan fontos témáról szól a könyv, a vélemények szerint mindezt a lehető leghitelesebben teszi. Csak hálát adhatunk a Gabo Kiadónak, amiért magyarul is elhozzák nekünk ezt a különleges regényt. Alig várom már a hazai megjelenést, hogy végre én is elolvashassam a regényt. Amint bővebb infók lesznek a megjelenésről, itt megtaláljátok.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading