Home Könyvkritika Könyvkritika: Marvel – 5 perces Pókember történetek

Könyvkritika: Marvel – 5 perces Pókember történetek

Időnként el is felejtem, hogy a Marvel karakterei nem csak a fiatalok – felnőttek között népszerű, hanem a gyerekek is imádják őket, hiszen számos mese is készült például Pókemberről is. Ebben a mostani Pókemberes kötetben is jó pár mesét találtok a Pókfejről, amik a címhez híven tényleg rövidek, velősek, elalvás előtti meséléshez is tökéletesek. Ráadásul a Marvel-fan szülők is élvezni fogják.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva beszerezheted a könyvet! *

A könyvben nem csak Pókember tűnik fel, hanem a Marvel számos népszerű hőse is, mint a Fekete Párduc, Vasember, Hul, Amerika Kapitány vagy éppen a legutóbbi Pókember film főgonosza, Mysterio. Ez eleve adott egy tök jó színezetet a kötetnek, nekem meg némi szomorúságot, mert Pókember a filmekben ugye már nem a Marvel univerzum része, pedig látni, hogy mennyire összekapcsolódnak még itt is a történetek.

A mesék leginkább az aranyos és humoros kategóriába sorolandók. Tényleg rövidek, egy-egy problémát fednek le, például a gonosz orvvadász felbukkan egy sajtótájékoztatón, hogy elkapja a Fekete Párducot, de ott van Pókember, és segít. Vagy egy másik történetben Pókember Gyíkfejt próbálja megmenteni, a szerencsétlenül járt orvost, aki egy balul sikerült kísérlet miatt változott át szörnyé.

A történetek legfőbb eleme a humor, mert itt is nagyon jól átjön, hogy Pókember egy iszonyúan vicces és humoros figura, aki bármilyen helyzetet képes feldobni. A mesekönyv olvasása során én is szinte végig mosolyogtam, mert Pókinak tök jók az egysorosai. Ami viszont zavart, hogy sokszor úgy éreztem a történetből hiányzik a komolyabb bonyodalom, és a legtöbb esetben sietősnek éreztem a mese átadását. Nem tudom, hogy ez most a műfaj és a célközönség miatt jó, vagy éppen rossz – azért a feelgoodság mellett picit többet vártam.

De ezzel együtt is sok szuper mesét olvastam, a Fekete Párducos sztori például nagyon tetszett, és ott kaptunk egy édes csavart is, mert a gepárdok kapcsán teljesen más kimenetelre számítottam. A Fekete Özvegyes mese is baromi cuki lett, és az ottani csavarnak is nagyon örültem. A Doctor Strange-es mesét is szerettem, jól működött együtt a két karakter, és az álombéli ellenség is érdekes karakternek tűnt.

A mesék közt a legnagyobb kedvencem a két Pókemberes lett, ugyanis feltűnt aMiles Morales is, aki itt most Peterrel együtt dolgozott a jó ügyért. Ezt a mesét éreztem a leghumorosabbnak, és itt külön szerettem azt, hogy Peter némileg átmegy “tanító” szerepkörbe, ami baromi jól ment a habitusához. De a Gwen Stacys mese is tök édes lett, pláne mert láthattunk még ismeretlen szuperhősöket is. A gyerekek számára pedig a legnagyobb tanulsággal kétségkívül az a mese szolgál majd, amiben Pókember szeretne olyan erős lenni, mint Hulk, és végül levonja a következtetést: szeretnünk kell önmagunkat ahogy vagyunk.

Ami az illusztrációkat illeti, alapvetően szerettem őket, Peter ábrázolása cuki lett, jók a színek, a tördelés is nagyon tetszett, például tök ötletes az, ahol a kalózhajó vitorlájára tették a szöveget. Az egyedüli problémám Pókember ábrázolása, valahogy túlontúl izmosnak és magasnak tűnik a Peteres rajzokhoz képest. De ettől eltekintve szerintem teljesen rendben vannak a rajzok, és látom is magam előtt, hogy a gyerekek milyen vidáman nézegetik, elemezgetik a képeket.

Összességében nekem ez a mesekönyv egy kellemes, mosolygós élmény volt. Szerintem gyerekekkel való közös olvasásra kifejezetten alkalmas a kötet, de Marvel rajongóként felnőttek számára is tök jól működhet. És hát, Marvel rajongóknak szerintem kötelező a kötet, méghozzá kortól függetlenül.

5 PERCES PÓKEMBER TÖRTÉNETEK – BLOGTURNÉ

 • A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az 5 perces Pókember történetek c. gyűjtemény, melyben mindenki kedvenc hálószövője tizenkét fergeteges kalandra csábítja az olvasót.
  A Blogturné Klub három bloggere bemutatja Peter Parker és barátai izgalmakkal és veszélyekkel teli életét, s szuperhős ruhát ragadva a New York városát fenyegető gonosztevők nyomába ered, hogy szembeszálljon Thanosszal, Rinóval, Mysterióval, Lokival és a többiekkel.

 • Pókember filmes pályafutása során több színésznek is megadatott, hogy a közkedvelt hálószövő bőrébe bújhasson – mostani játékunk során övéké lesz a főszerep. Minden állomáson találtok egy-egy filmes idézet, mely alapján ki kell találnotok, melyik Pókember ruhás színész szájából hangzott el. Ha a filmet megtaláljátok, onnantól a színész nevével is könnyen boldogultok.
  Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

  “Pontosan tudom, hogy minden emberrel, akit megmentek, új ellenségeket szerzek. És előbb vagy utóbb akad majd egy olyan ellenfél, akit nem tudok legyőzni.”

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 09/21 Dreamworld
  09/23 Könyv és más
  09/25 Sorok között