Home Szösszenetek Minden, amit tudnod kell Stephenie Meyer újraírt nemcserét Twilight regényéről

Minden, amit tudnod kell Stephenie Meyer újraírt nemcserét Twilight regényéről

A Twilight – Alkonyat tíz éves évfordulójára Stephenie Meyer újraírta a regényt, de némi csavarral. A Life and Death: Twilight Reimagined kötetben felcserélődtek a szereplők nemei!

Bella Swan helyett Beau (hosszabban Beaufort) lesz, Edward Cullen immáron Edythe, ez elvileg egy női név, Jacobból pedig Julie lett. A sztori tehát ugyanaz, sok helyen még a szöveg is, de a főhősünk egy törékeny férfi, aki különös szerelmi háromszögbe keverik egy erős vámpírnővel és a vérfarkaslány legjobb barátjával.

A történet nagyrészben pedig tényleg ugyanaz, Meyer pedig ezzel azt szerette volna megmutatni a világnak, hogy a megmentésre szoruló lány helyett megmentésre szoruló fiúk is léteznek. Egyedül a regény vége más, ott meglépett Meyer egy durva csavart, amire nem sokan számítottak.

A rajongók viszont részben felháborodtak a könyvön. Ugyanis azokban a részekben, ahol Bella az eredeti regényben sírt, ott Beau nem teszi. Amikor Bella rosszul van a vér látványától, ott Beaunál mindezt egészégügyi problémával igazolják. Ahol Bella azért megy haza, hogy sírjon, Beau azért, hogy megpróbáljon ne agyalni semmin. Itt angolul még több olvasható.

A regény külföldön két éve már meg is jelent, nálunk a Könyvmolyképző Kiadótól várható majd a megjelenése.

Ami a nemcseréket illeti, egy kimaradó volt csupán. Bella apja maradt Charlie, az anyja pedig Renée, mert Meyer indoklása szerint akkoriban nem ítéltek volna egy gyereket a válás során az apának. A többiek megváltozott neveit itt megnézhetitek:

Isabella “Bella” Swan = Beaufort “Beau” Swan
Edward Cullen = Edythe Cullen
Jacob Black = Jules Black
Billie Black = Bonnie Black
Carlisle Cullen = Carine Cullen
Esme Cullen = Earnest Cullen
Emmett Cullen = Eleanor Cullen
Alice Cullen = Archie Cullen
Rosalie Hale = Royal Hale
Jasper Hale = Jessamine Hale
Jessica Stanley = Jeremy Stanley
Mike Newton = McKayla Newton
Angela Weber = Allen Weber
Lauren Mallory = Logan Mallory
Harry Clearwater = Holly Clearwater
Laurent = Lauren
Victoria = Victor
James = Joss