Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Szégyen! Az elismert író nyilvános posztban alázta meg Greta Thunberget!

Dan Simmons az egyik legelismertebb író sci-fi témakörben, most pedig odáig süllyedt, hogy egy nyilvános Facebook posztban pocskondiázta a tizenhat éves Gretát. A hírről a F.I.O.K. csoportból értesültem.

Simmons szerint a gyermekek Isten áldásai, de szerinte sem a tíz, sem a tizenhat éves diákok nincsenek tisztában annyi ténnyel és tudással, hogy megérthessék hogyan működik a világ. És mondta mindezt úgy, hogy tizennyolc éven át dolgozott tanárként.

A posztját úgy zárta, hogy szerinte az arrogáns és szemtelen Gretának nem a világ csodálatát kéne kivívnia, hanem egy-két órára a sarokba kéne állítani a lányt, hogy elgondolkozzon azon, mennyire limitált a tudása, és hogyan viselkedett. Szegénykém valószínűleg nem tudja, hogy Greta folyton tudósokkal konzultál, és folyamatosan képezi magát a témában. Meg amúgy is, a tudás mióta kor kérdése?

Az eredeti posztját a Facebookról azóta már törölte, de ezen a linken megnézhetitek, hogy miként terrorizálta azt a tizenhat éves lányt, aki évek óta nem csinál mást, csak környezetvédelmi aktivistaként próbálja felhívni a figyelmet a globális felmelegedés veszélyeire, és tesz is valamit, például legutóbb egy konferencián osztotta ki a világ vezeteőit, amiért tétlenek a kérdésben.

Egy ideje már tervezek olvasni Simmonstól, mert sokan szeretik a könyveit, most viszont már biztos, hogy nem veszem a kezembe a könyveit. Nem fogok egy olyan embertől olvasni, aki abban leli örömét, hogy egy olyan lányt terrorizál a neten, aki meg akarja menteni a világot.

* Greta életrajzi kötete már magyarul is kapható! *


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading