Home Hírek Veszélyben a premier? – Bojkottálni akarják az élő szereplős Mulan filmet!

Veszélyben a premier? – Bojkottálni akarják az élő szereplős Mulan filmet!

A közösségi médiában elindult egy megmozdulás, amiben a közelgő élő szereplős Disney adaptáció, a Mulan bojkottjára szólítják fel a népet.

A dolgok háttere mögött politikai okok állnak. A Mulant alakító Liu Yifei ugyanis egy kínai közösségi média platformon olyan üzenetet posztolt, amiben nem a honkongi tüntetőket, hanem a velük szemben fellépő rendőröket támogatja.

Honkongban pedig azért tüntetnek, mert az emberek úgy érzik, hogy a Hong Kong egyre inkább Kína befolyása alá kerül, ami szerintük a szabadságuk csökkenésével jár. (Részletesen itt olvashattok erről).

Visszatérve a Mulanra, leginkább azt rójják fel a Mulan bojkott résztvevői, hogy Liu Yifei úgy támogatja a brutális erővel fellépő rendőröket, hogy ő egy szabad országban, Amerikában él, ahol a (szólás)szabadságát nem fenyegeti semmi, és így meg sem értheti, hogy min mennek keresztül a honkongiak.

A bojkott eközben egyre kínosabb a Disney-nek, ahogy az sem tett jót a Mulannak, hogy a trailer alapján a történelmi hűség is megkérdőjelezhető. Az egyik vlogger szerint egyenesen sértő lett – erről itt olvashattok bővebben. Egyelőre tehát nem áll jól Mulan szénája, kíváncsian várom lesz-e a két ügynek bármi hatása a 2020 márciusára kitűzött premierre.