Home Könyvek listák Könyvajánló – Íme 5 regény, amiben a zene nagy szerepet kap

Könyvajánló – Íme 5 regény, amiben a zene nagy szerepet kap

Fel a kezekkel, ki ne szeretné a zenét? Naná, hogy a legtöbben, nekem például minden bajom van, ha nem szól valami a háttérben. Ezért is gyűjtöttem össze nagy örömmel ezt a listát, amin 5 olyan könyv(sorozatot) találtok, amiben a zene nagy jelentőséggel bír. Íme!

Ashley Woodfolk – Ami utánad maradt

A három nézőpontban elmesélt történet közös eleme a zene és egy sikeres amatőr banda, ami mára szétszéledt, de ki tudja, talán a zene szeretete újra összehozza őket. Emellett a zene leginkább Logannél, a tehetséges dalszöveg-író énekes főszereplőn keresztül jön át, aki a pasija halála után a zenében talál menedéket. De akad itt olyan bloggerina hősnő is, aki a testvérével együtt vezetett egy zenei blogot.

Leiner Laura – Bexi sorozat

A főszereplő egy olyan lány, aki számára nagyon fontos önkifejező eszköz a zene, és a kötet kezdésének az idejére már befutott magyar tinisztárnak számít. A sorozat során a románca is előtérbe kerül Nagy Márkkal, a tehetségkutató műsorban felfedezett kissé nagyképű, de annál szerethetőbb sráccal.

Sarah Dessen – Altatódal

Remy, a hősnő megfogadja, hogy sosem akar összejönni egy zenész sráccal. Az apja is az volt, hamar elhagyta őt, egyetlen “öröksége” a hatalmas sláger, amit ő ihletett, a sláger, amit gyűlöl. Ám egy napon Remy megismeri Dextert, a zenész srácot, akinek túlságosan nehéz ellenállni…

Rácz-Stefán Tibor – Szállj a dallal! sorozat

A duológia egyik főszereplője Hanna, aki a fővárosból költözik vidékre. A kollégiumban igaz barátokra és szerelemre is talál, de mindez veszélybe kerül, amikor megtudja, a koleszt be akarják zárni. A lány a barátaival együtt nevez egy tehetségkutató versenyre, a közös zenélés pedig nemcsak megerősíti a barátságukat, de Hanna szívét is telibe találja a rosszfiú Máté zeneisége, a hangja, az, ahogy a zongorára néz…

Victoria Schwab – Verity szörnyei sorozat

Egy sötét világ, háborúval és szörnyekkel, és persze olyan mágiával, amit a zene segítségével lehet irányítani. Ez már önmagában remek ötlet, ráadásul az egymástól eltérő két főszereplő is sokak szívét meghódította.