Home Film és Sorozat kritika Ki volt Bryce Walker gyilkosa a 13 okom volt harmadik évadában? Itt...

Ki volt Bryce Walker gyilkosa a 13 okom volt harmadik évadában? Itt a válasz!

A 13 okom volt harmadik évadáról már írtam kritikát, azt itt elolvashatjátok. A szezon fő kérdése az volt, hogy ki – és persze miért – ölte meg Bryce Walkert, az erőszaktevőt. A kép alatt spoileresen folytatom!

A karakter nyilván sokaknak nem volt szimpatikus, sok szemétséget követett el, így gyűlölői is akadtak bőven. Az egész évad kábé arra ment el, hogy minden részben bemutattak egy potenciális arcot, akinek lett volna oka megölnie Bryce-ot, de csak az utolsó részben tudtuk meg a gyilkos kilétét és az indítékokat.

A készítők részben trükkösek voltak, mert Bryce megölése igazából közös parti volt. Amikor Bryce megtudta, hogy Chloe abortuszra ment, és Zach végig mellette állt, bedühödött a srácra, és sisakkal nekivágódott a térdének egy meccsen, amivel úgy tönkrevágta Zach lábát, hogy az biceg, és lőttek a főiskolai álmainak, mert így nem kaphat foci ösztöndíjat.

Életének utolsó estéjén Bryce megkérte Jessicát, hogy találkozzanak a kikötőben, mert bocsánatot akart kérni tőle egy kazettára felvett monológgal, de végül Zach jelent meg, aki dühében összeverte Bryce-ot, olyannyira, hogy a srác mozogni is alig tudott, ráadásul a telefonját is elvette tőle, hogy ne tudjon segítséget hívni. A 12. rész végén így azt hittük, hogy Zach a gyilkos, de aztán jött a 13. rész és a meglepetés.

Jess és Alex együtt jelentek meg a találkozón, ahol a mólón vérben fetrengő Bryce elmondta nekik, hogy Zach verte péppé, majd átadta a kazettát, rajta egy vallomással, hogy ő egy fucking rapist. Végül könyörögni kezdett a srácoknak, hogy ne hagyják őt ott, miután arról papolt nekik, ő meg akar változni, csak a világ nem engedi. (Gondolom a világ vette rá, hogy zúzza össze Zach térdét). Alex végül megsajnálta Bryce-t, és talpra állította.

Bryce a fájdalomtól őrjöngve dühbe jött, és üvölteni kezdett, miszerint Jess csapdát állított neki, hogy Zach megverje, meg majd összetöri Zach másik térdét is, és csak mondta a szarságait, amikor Alexnek leesett, hogy Bryce hiába adott neki szteroidot és vitte el örömlányhoz a harmadik évadban, attól még nagyon nem barátok, Zachkel viszont igen, ráadásul Bryce megesküdött, hogy tönkreteszi Zach életét.

Mindenkit bántottál, akit valaha szerettem” – mondta végül Alex mélyen Bryce szemébe nézve, aztán elkezdte lökdösni a vadbarmot, bumm bele a jeges vízbe. Jess sikított egyet, Bryce vergődött a vízbe segítséget kérve, aztán végre valahára megtette a legjobb dolgot, amire csak képes volt: meghalt! (lásd ezt a youtube videót)

És hogy ki vitte el a balhét a gyilkosságért? Ani elérte, hogy Monty legyen a bűnbak, aki pont előző este került börtönbe, amikor végre kiderült hogyan erőszakolta meg szegény Tylert. Monty ráadásul öngyilkos is lett, Alex apja, a seriff meg nyilván partner volt abban, hogy a fia ne kerüljön börtönbe, mert naná, hogy leesett neki is időközben a tantusz. Igenám, de az évad végén Monty cuki pasija bejelentette, hogy Bryce halálának a hétvégéjét Monty vele töltötte az ágyban, és nem oké, hogy rákentek egy gyilkosságot, így a negyedik szezonban tuti elő fog még kerülni a kérdés valahogy.

Mindenesetre a kérdésre a rövid válasz: Zach összeverte – Alex a vízbe lökte – Jessica tétlenül végignézte – Ani és Alex apja eltusolták. Lesz kinek félni a negyedik évad során.