Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

5 szerelmi háromszög, amiről szerettem olvasni

A könyvekben sokan nem szeretik a szerelmi háromszögeket, amit sok esetben megértek, mert néha bizony előfordul az, hogy a B-pasi (vagy lány) csak másodhegedűs, és egyértelmű a főhősök érzése.

Akadnak viszont olyan kötetek, amik baromi jól dolgozzák fel ezt a kényes témát, most ezeket ajánlom nektek. Íme!

Cassandra Clare – Pokoli szerkezetek trilógia

A listából egyértelműen ez a kedvencem, már ami a szerelmi háromszögeket illeti. Tessa ugyanis a könyvekben tényleg beleszeret Jembe és Willbe is (a srácok amúgy legjobb barátok), és ez nagyon bonyolult helyzeteket szül a könyvben, amiknek a kivitelezését az írónő zseniálisan megoldotta.

Jenny Han – Nyár trilógia

A hősnő, Belly szó szerint belezúg egy testvérpárba, a trilógia során pedig hol az idősebbet, Conradot, hol a fiatalabbat, Jeremiaht választja. De ne gondoljátok, hogy csapong ide-oda, és ő se tudja mit akar. Jenny Han érthető élethelyzeteket teremtett, amiknél minden döntés megalapozott, és Belly döntései, választásai is alaposan kidolgozottak.

Brit Bennett – Az anyák

Pont a héten olvastam ki a könyvet, és wow! Ez a szerelmi háromszög a maga nemében elég komplex, hiszen Nadia megtudja, hogy a legjobb barátnője azzal a sráccal jött össze, akivel tinikorában járt, és abortusza volt, erről a barátnő persze nem tud. Az eset pedig iszonyú komplikált, amiben mindhárom félt összeköti valamilyen szeretet, és éppen ezért minden döntés és árulás fájdalmas.

Kiera Cass – A Párválasztó

Bár Kiera Cass pár rész után gyorsan kukázta az Aspen – America – Maxon szerelmi háromszöget, de az első részben számomra nagyon emlékezetes volt, mert annyira jól átjött az, hogy milyen érzés, ha a lelked mélyén szeretsz valakit, és aztán megismersz egy másik pasit, aki valahogy kezdi kilökni a szívedből a fiút, akit szerettél… Én nagyon valóságosnak, és fájdalmasnak éreztem, amiről jó volt olvasni.

Jennifer L. Armentrout – Dermesztő érintés

Az írónő nagy erőssége, hogy iszonyú jó könyves álompasikat tud írni, így nem is meglepő, hogy a hősnő a második részben két srácot is szeret. Nekem itt iszonyú jól átjöttek a dilemmák, hogy mi az, ami Roth-hoz húzza, és miben lenne Zayne jobb választás. Izgalmassá tette számomra mindez a kötetet, és Layla sem tűnt érzelgősnek, szerethetetlennek.