Home Könyvek listák 5 könyv, amit valós események inspiráltak

5 könyv, amit valós események inspiráltak

Az élet a legjobb – és olykor a legkegyetlenebb mesélő, így nem véletlen, hogy sok olyan regény akad, amit egy valós személy inspirált. Ezekből gyűjtöttem most össze ötöt.

A Királynő méregkeverője (Királyforrás sorozat)

A három évtizeden át tartó háború a középkori Angliában zajlott a két nagy főúri párt, a Lancasterek és a Yorkok között. A Rózsák háborúja néven elhíresült háború több könyvet megihletett, a leghíresebb mindenképpen a Trónok harca, de ide sorolható a Vörös Pöttyösök között megjelent Királyforrás sorozat is.

A gyűlölet, amit adtál

Amerikában sajnos elég gyakori, hogy fegyvertelen fekete tiniket lőnek le a fehér bőrű rendőrök. Angie Thomast, a könyv írónőjét több ilyen eset is nagyon felzaklatott, és ezek után döntötte el, hogy kiírja magából a fájdalmát – így született meg A gyűlölet, amit adtál.

Csillagainkban a hiba

A hősnő karakterét, Hazelt egy 16 éves lány, Esther Earl inspirálta, akivel John Green 2009-ben, egy Harry Potteres találkozón futott össze. Earl mindössze 16 éves volt, amikor meghalt, és aktívan vlogolt, részletesen mesélt a betegségéről. Green beszélt is a lánnyal a könyv ötletéről, aki támogatta őt abban, hogy megírja.

Fedőneve: Verity

A második világháború során számos olyan kém és pilóta volt, aki hasonló sorsra jutott, mint a Fedőneve: Verity főhősei, és ők leginkább lányok voltak. Viszont a legtöbbükről nem emlékezett meg a világ, így az írónő korabeli feljegyzéseket, életrajzokat olvasva alkotta meg a saját hősnőit, hogy kiemelje a világháborúban szolgáló nők bátorságát.

Fogadj el!

Ahogy az a könyv elején is megtalálható, a történetet Amanda Todd és Jamie Rodemeyer tragikus halála ihlette. Todd egy fiatal lány volt, akinek miután felkerültek a meztelen képei a netre, az osztálytársai tönkretették az életét, és az öngyilkosság mellett döntött. Rodemeyert a mássága miatt bántották, öngyilkosságának estéjén egy Lady Gaga dallal búcsúzott, a haláláról az énekesnő is megemlékezett.