Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

40 nyári nap címmel jelenik meg hamarosan Leiner Laura új regénye

Leiner Laura új regénnyel jelentkezik, a 40 nyári nap 2023. április 26-án jelenik meg, így már nem is kell sokat várnunk rá.

A fülszöveg és a molyos címkék alapján ez most úgy tűnik egy New Adult regény lesz, a kötet hősnője is már tizenkilenc éves. Kíváncsi is lettem a kötetre, és bár évek óta nem olvastam Laurától, valahogy úgy érzem, ezzel a kötettel térek majd vissza.

Leiner Laura – 40 nyári nap

A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal. Az idő előrehaladtával azonban Zoé a reggeli utazáson túl egyre több örömét leli az állatparki munkájában is. Zárkózottsága ellenére szép lassan összebarátkozik az állatparki dolgozókkal, különösen Szakóval, aki egyediségével és különleges gondolkodásmódjával tökéletesen kiegészíti az érettségi után megrekedt lányt, és segít tisztán látni önmagát.

A felnőtté válás előtt álló két fiatal útjainak kereszteződéséből egy nem mindennapi kapcsolat alakul ki, ami nem csupán végigkíséri, de nagyban meg is határozza Zoé állatparkban töltött negyven nyári napját