Home Könyvek listák Könyvajánló – 5 Vörös Pöttyös, amivel felfedezheted a világot!

Könyvajánló – 5 Vörös Pöttyös, amivel felfedezheted a világot!

Utazni mindenki szeret, viszont sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy megtehesse 🙁 Akadnak viszont olyan Vörös Pöttyösök, amikben a főhősökkel együtt ismerhetünk meg egy új országot, mert vagy ott élnek, vagy oda költöznek. Íme a lista!

Eszes Rita – Illangók

Az úticél: Erdély

Ó, azok a gyönyörű eredélyi tájak! A kastélyok, a romok, és megannyi titok, mint az illangók legendája, ami talán jóval több, mint legenda… Eszes Rita debütáló regénye megmutatja Erdélyt a maga gyönyörű szépségébében, miközben egy fiatal ikerpár kalandjait követhetjük nyomon.

Eszes Rita – Rókatündér

Az úticél: Japán

Milyen lehet külföldi diákként egy japán iskolában tanulni? Hogyan néznek a japánok a külföldiekre? Miért érdemes külön metróra szállniuk a nőknek és a férfiaknak? Mi az a LoveHotel? Ebből a könyvből aztán minden kiderül, és még annál is több! A történet pedig egyszerűen észbontóan jó 🙂

Kerstin Gier – Időtlen szerelem trilógia

Az úticél: Anglia

Annyi filmben láttuk már Londont és Angliát, az Időtlen szerelem trilógia különlegessége viszont az, hogy nem csak a jelen, hanem a múlt szegletébe is elrepít minket, miközben Gwendolyn és Gideon a többi időutazót keresik, hogy aktiváljanak egy különös szerkezetet. És persze egymásba is zúgnak…

Simone Elkeles – Tönkretett vakáció

Az úticél: Izrael

Tudtátok, hogy az összes izraeli fiatalnak be kell vonulnia katonának, ha betölti a tizennyolcat? A könyvünk hősnője sem tudta, ahogy egy csomó mással sem volt tisztában, amikor az apjával megérkezik a különös országba. Miközben szerelembe esik, megismeri a helyi kultúrát, és a zsidó vallással is ismerkedik – akárcsak az ő szemén át mi.

Stephanie Perkins – Anna és a francia csók

Az úticél: Franciaország

Ebben a könyvben bőven fel lehet fedezni Párizst, az ikonikus helyszíneket ugyanúgy, mint az apró utcácskákban megbúvó mozikat. Ráadásul a könyv is kellően romantikus és cuki ahhoz, hogy imádni lehessen.