Home Hírek Veronai szerelmesek – Újabb Vörös Pöttyös jön az én borítómmal!

Veronai szerelmesek – Újabb Vörös Pöttyös jön az én borítómmal!

Időnként szoktam borítókat tervezni a Könyvmolyképző Kiadónak, többek között az Álmaim őrzője és a Nyomás alatt is az én művem. Most pedig egy újabb Vörös Pöttyös jön az én borítómmal!

A Veronai szerelmesekről van szó, amihez még tavaly ősszel készült ez a borító, rengeteg variánsa volt korábban, egy Blogturné Extrában bemutatom majd az elvetett terveket 🙂 Az alábbi borító még nem teljesen végleges, pár dolog változhat rajta, de nagy vonalakban így fog kinézni. Bízom benne, hogy elnyeri majd a tetszésetek, én alig várom már, hogy élőben is lássam!

Melinda Taub – Veronai szerelmesek

Bár Rómeó és Júlia halálával „borús béke” köszönt Veronára, a Montague-k és Capuletek közötti ősi viszály ismét kiújul – alig telik el két hét, és a két ház tagjai ismét a nyílt utcán csapnak össze.

Escalus herceg az újabb „patvarkodó viszály” láttán úgy dönt, hogy a két tehetős család kibékítése csakis egy Capulet és egy Montague házassága révén lehetséges. A Montague-házból az elhunyt barátját gyászoló agglegényre, Benvolióra esik a választása, a kiszemelt ara pedig a Capulet-ház Rozalinja, Rómeó egykori szerelme. A fiatalok megboldogult unokatestvéreikkel ellentétben nem táplálnak gyengéd érzelmeket egymás iránt, ám a közös cél – hogy oltár elé járulás nélkül véget vessenek a városban dúló viszálynak – egyesíti őket. Csakhogy Rómeóhoz és Júliához hasonlóan Rozalin, Benvolio és a herceg számára is hamar világossá válik, hogy a békéhez vezető út nehézségekkel van kikövezve, és hogy Veronában a legváratlanabb helyeken sarjadhat szerelem.

Titkos találkák, romantika, a család becsületéért vívott párbajok – e sodró lendületű történet méltó tisztelgés Shakespeare előtt.