Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Kritika a Pretty Little Liars: The Perfectionists első részéről

A héten végre elstartolt a Pretty Little Liars spin-off sorozata, amiről annyi posztot írtam már, hogy tudhattátok, iszonyúan várom a premiert. Az eredeti sorozatot nagyon szerettem, bár az utolsó évadokat kevésbé. És milyen lett a PLL: The Perfectionists? Ha nem is tökéletes, de nagyon lehengerlő. És baromi jól szórakoztam – jobban, mint a PLL utolsó évadain.

Szeretem azt, amikor egy sorozat már az első részével behúz, és felkelti bennem azt a hatást, hogy „hol van a következő rész?” És nem csak a brutális függővég miatt éreztem így, hanem mert annyira pörgött az első rész, feldobálták a rejtélyeket, az érdekes karaktereket, és egyszerűen kíváncsivá tettek, ezt pedig imádom.

A sorozat a Beacon University kampuszon játszódik, ahová Alison DiLaurentis mint irodalom tanár érkezik, ahol Mona fogadja. Hogy mi lett Emilyvel, arról itt olvashattok. Alisonnak előbb-utóbb leesik, hogy nem az önéletrajza miatt vették fel a menő egyetemre, és bizony Mona is simliskedik.

Eközben itt vannak az új hazugok, akik első blikkre nem voltak annyira érdekesek, de mindegyikben látok potenciált, hogy nagyon klassz karakter legyen belőle. Ava egy bűnöző lánya, emellett divatőrült, vlogol, és ki akar törni az apja árnyékából. Caitlyn anyja amerikai elnöknek készül, a lány pedig kavarna egy pasival, de álbarátnőt kell játszania. Most kaptunk egy srác főhőst is, Dylan meleg, van egy cuki pasija, baromi okos és csellista, de valami nagyon durván tolja.

Persze jött egy „új Alison” is, aki ezúttal srác. Nolannek hívják, baromi jó karakter, és naná, hogy az első rész végén meghal, hiszen az ő halála indítja be a dolgokat. A srácot amúgy imádtam, különösen azt a jelenetet, ahol összejött Dylannel. Nem láttam előre, és tök nagy meglepetés volt. Simlis a srác, olyan szerethető módon, tényleg olyan, mint anno Ali, csak sajnos nála véglegesnek tűnik ez a halál.

Persze van rejtély szál is, mert úgy tűnik, hogy a suli valamiért megfigyeli a teljes kampuszt és a diákokat. Ez kicsit másnak tűnik, mint az „A”-szál, de gyanítom a hazugok titkai előbb-utóbb előkerülnek, és Alisont sem véletlenül rángatta ide Mona.

Maga a pilot az alapozással ment el: kábé megismertük a karakterket, a helyszínt, felvázolták a rejtélyt, kaptunk néhány titkot, és igazából ennyi. A lényeg szerintem itt az, hogy kinek fekszik a sorozat stílusa, kinek lett kérdései, és persze elbűvölték-e az embert az új karakterek. Nálam igazából minden pozitív, a három új hazugban is látok lehetőséget, Alison és Mona jelenetei pedig még mindig csillagos ötösek.

Ha szeretted a Pretty Little Liars-t, szerintem nézz bele a spin-offba is, mert hozza a stílust, a hangulatot és tökéletesen kikapcsol. Nekem ennyi bőven elég volt most ahhoz, hogy ne foglalkozzam a bakikkal, pl. azzal, hogy Alison milyen gyorsan elintézte a külön költözést, hogy már megint mennyi a pici városra jutó milliomosok száma, hogy miért kell megint kinyírni a sorozat legérdekesebbnek induló új karakterét, és persze a félelem is adott: ugye nem lesz megint egy „A”? De… én bizony nézem tovább! (És lehet meg is fogom bánni 🙂)

A sorozat amúgy magyar felirattal, egy regisztráció után a magyar HBO GO-n is elérhető, a részek az amerikai premier másnapján kerülnek fel 🙂