Home Hírek Van, ahol tiltólistán vannak a kultikus Disney mesék

Van, ahol tiltólistán vannak a kultikus Disney mesék

Bármennyire is szeretem a kultikus Disney meséket, azért azt én sem tagadom, hogy vannak fura pillanataik, és a nőket sem úgy ábrázolja, ahogy az a lehető legelőnyösebb lenne. Nemrég két jól ismert hollywoodi sztár árulta el, hogy mit gondolnak a témáról.

Keira Knightley például elmondta, hogy a gyerekeinek több Disney mesét nem enged megnézni. Tiltólistán van például a Hamupipőke, mert szerinte a főhős csak vár a gazdag pasira, hogy megmentse, és a Kis hableány is tiltólistás náluk, hiszen Ariel feláldozza a hangját egy pasiért. A színésznő pedig nem akarja, hogy ilyen szerepmodell legyen a lányai előtt.

Kristen Bell egy kicsit másként áll a témához: ő a kislányainak felolvassa a meséket, de utána elbeszélget velük arról. Például hogy nem-e fura, hogy a herceg úgy csókolja meg Hófehérkét, hogy tulajdonképpen nem ismerik egymást, a lány alszik, és így engedélyt sem adhatott a hercegnek a csókra. Mert ugye anélkül nem smárolunk senkivel, hogy arra engedélyt kapnánk.

Nekem személy szerint Bell módszere szimpatikusabb, mert tiltás helyett jobb ötletnek tartom, hogy beszélgessünk a gyerekkel, bármilyen könyvet is olvasunk.