Home Könyvek listák Ezt az 5 magyar szerző által írt könyvet szeretném elolvasni!

Ezt az 5 magyar szerző által írt könyvet szeretném elolvasni!

Minden év elején megfogadom, hogy 2019-ben legalább 20 olyan könyvet elolvasok, amit magyar szerző írt. Az idei évem ebből a szempontból elég menő, hiszen már 7 magyar könyvet olvastam, de persze bőven vannak még a listámon olyan kötetek, amire fenem a fogam. Íme, ők azok!

Csendes Nóra – Zápor utca

Sajnos még nem volt rá időm, de ami késik, nem múlik. A kötet a régi időkben, és napjainkban játszódik, két fiatal hősnő, két egymástól nagyon eltérő korszak. De bevallom, engem leginkább azért érdekel a könyv, mert az írónő csak 17 éves volt, amikor írta, és mindenki annyira szerette, kíváncsi vagyok az okára.

Ecsédi Orsolya – Cirrus a tűzfalon

A Banyavészen nagyon jól szórakoztam, így az írónő első mesekönyve is felkerült a radaromra. Annál is inkább, mert nagyon modern a sztori, a főszereplő ugyanis egy kis számítógépes vírus, aki valahogy nem akar “jól működni“. Ráadásul ebben is nagyon cukik az illusztrációk, múltkor belelapoztam a boltban, fájt is ott hagyni!

Novák Vica – Minka és a betűvetők

Bár az illusztrációk továbbra sem tetszenek, de annyira édes volt az első Minka mese, hogy mindenképpen érdekel a folytatás. Egyszerűen kikapcsolt ez a cuki történet, elrepített a hétköznapokból, és ez annyira jó érzés volt, hogy vágyom a duplázásra. Szerencsére már a polcon is van a kötet!

Okváth Anna – Szonáta gordonkára és kávédarálóra

A polcomon már ott figyel a könyv, a gyönyörű borító mellett az érdekes alapötlet miatt is szemezek vele, ugyanis szimpatikus, hogy a komoly zene áll a hősnő érdeklődésének a középpontjában, és úgy tudom, idősebb pasi – fiatalabb lány kapcsolat is téma. Kíváncsian várom, hogy szeretni fogom-e.

Sam Wilberry – Rush

Már december óta várja, hogy elolvassam, és nemsokára tényleg rávetem magam. Az alapsztori nagyon ütős: egy olyan szerelmet mutat be, ahol az egyik srác drogfüggő, és a másik fiúnak kéne megmentenie, vagy akár elengednie. A téma iszonyú komoly, a kifejtésre pedig már nagyon kíváncsi vagyok. Nemrég olvastam LMBT regényt, így várok még egy kicsit, mert ritkán jut az ember LMBT kötethez, be kell osztani a kincseket 🙂