Home Könyvek listák Az 5 legbátrabb Young Adult könyves hősnő

Az 5 legbátrabb Young Adult könyves hősnő

Még hogy a gyengébbik nem – ugyan már! Íme 5 könyves hősnő, akinek a bátorságát bármelyik pasi megirigyelhetné. Figyelem! A lista teljesen szubjektív 🙂

Jude – A Kegyetlen herceg

Képzeld el, hogy egy olyan világban élsz, ahol rajtad kívül mindenkinek nagy varázsereje van, és a félelem az állandó társad. Te képes lennél erőt meríteni a félelmeidből? Jude ezt teszi, és nem is akárhogyan – én pedig csodáltam őt mindezért. Azért meg aztán pláne, amilyen bátorsággal és vakmerőséggel viselkedett a könyvben.

Starr – A gyűlölet, amit adtál

Igenis nehéz minden körülmények között önmagunknak lenni. De még nehezebb lehet felborítani a megszokott életünket egy magasabb cél érdekében. A színes bőrű Starr előtt lőtte le egy fehér rendőr a lány szintén fekete legjobb barátját. Nem Khalil volt az első ilyen fiatal. Starr viszont kiáll a nyilvánosság elé, hogy Khalil lehegyen az utolsó áldozat, ehhez a kiálláshoz aztán kell a bátorság.

Katniss – Az éhezők viadala

Sok mindent lehet mondani Katnissről, például sokszor elég érzéketlen tudott lenni, de szerintem a bátorsága vitathatatlan. Mert most tedd a szívedre a kezed: jelentkeztél volna egy halálos viadalra csak azért, hogy megmentsd a testvéred? Na ugye.

Charlie – Lány, darabokban

Nehéz lehet összetört lánynak lenni, szörnyű múlttal, és egy berögződéssel, hogy önmagunk megsebzése tünteti el a fájdalmat. De mekkora bátorság kell ahhoz, hogy a nulláról újjáépítsd az életed? Hogy megváltozz, és elfelejtsd a régi rossz szokásaid? Charlie előtt emelem a kalapom.

Penryn – Angelfall

A testvéri szeretet csodálatos, de vajon vannak határai? Penryn egy disztópiában él: a gyilkos angyalok elözönlötték a Földet, egyedül esélye lenne túlélni, de miután egy angyal elrabolja a húgát, Penryn az ellenséghez megy. És ez aztán a nagy betűs bátorság!