Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

5 LMBTQ könyv, amiből hamarosan megnézhetjük az adaptációt

Szerencsére a Szólíts a neveden és a Love Simon sikere nem egyszeri példa, Hollywood pedig újabb LMBTQ regényekből készít filmeket vagy sorozatokat. Alább 5 olyan adaptációról mesélek, amiket ráadásul hamarosan láthatunk is.

Heartstopper

Alice Osman Heartstopper képregény sorozata egy cuki és imádnivaló Young Adult történet, amiben egy meleg srác, Charlie a főszereplő, aki megismeri Nicket, akivel hamarosan barátokká válnak, de mindketten kezdenek többet érezni a másik iránt…

A történetben a Netflix látott lehetőséget, a filmet még idén tavasszal megnézhetjük. A főszerepben Kit Connor és Joe Locke. A könyv pedig idén érkezik magyarul a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.

My Policeman

Bethan Roberts regénye az ’50-es években játszódik, aminek a főszereplője egy meleg rendőr, Tom (Harry Styles) aki feleségül vett egy iskolai tanárnőt, Mariont (Emma Corin), miközben titkos kapcsolatot folytat Patrickkal (David Dawson) egy egyetemi kurátorral. És nyilván a titkok mindig kiderülnek…

Nem semmi a szereposztás ezt már most kijeelnthetjük, mellettük ráadásul Rupert Everett és Linus Roache is játszani fog a filmben. A forgatásot már tavaly befejezték, még idén láthatjuk is a végeredmény. Viszont a mozik helyett az Amazon Prime streaming szolgáltatóra kerül fel a hírek szerint.

 

She Said

A #metoo mozgalom aktivistái voltak Megan Twohey és Jodi Kantor, akik segítettek abban, hogy Harvey Weinstein is azt kapja, amit érdemel. Ők közösen She Said címmel írták meg a történetüket, ami Pulitzer díjat is nyert.

A kötet (és nyilván a valóság) ihlette film, a She Said idén kerül 2022. november 18-án kerül bemutatásra a mozikban. A történetben Carey Muligan és Zoe Kazan alakít majd szerelmespárt, rajtuk kívül Andre Braugher, Samantha Morton és Tom Pelphrey is szerepelni fognak többek között a filmben. Érdekesség: Brad Pitt az egyik producer!

Spoiler Alert

Michael Ausiello egy nagyon ismert újságíró Amerikában, az életéről pedig 2017-ben írt memoárt Spoiler Alert: The Hero Dies címmel. A történet azt mutatja be többek között, hogan szeret bele a főhős egy olyan fotósba, akit rákkal diagnosztizálnak, és belehal. A memoár a pár közösen eltöltött 14 évét mutatja be.

Ausiello „karakterét” Jim Parsons (Agymenők) alakítja, míg a párját Ben Aldridge (Fleabag). A filmben többek között Sally Field és Tara Summers is szerepelni fog. Premier dátum még nincs, mindenesetre az már most biztosnak tűnik, hogy érzelmi hullámvasútra készülhetünk.

The Girls I’ve Been

Tess Sharpe regényének a főhőse Nora, egy bűnöző lánya, aki pár éve lelépett otthonról, és úgy öt éve egészen jól boldog. Aztán az exe besétál az életébe a barátnőjével, Irisszel, ráadásul amikor bemegy a bankba, éppen akkor azt kirabolni. A bankrablók nem is sejtik, hogy kivel kezdtek ki…

A nem semmi regényből a Netflix tervez filmet csinálni, a főszerepre ráadásul megnyerték Millie Bobby Brown-t, az Enola Holmes és a Stranger Things főhősét, és Jason Bateman (Ozark) is szerepelni fog benne. A What’s on Netflix információi szerint idén tervezik leforgatni, és 2023-ban láthatjuk.