Home Könyvek listák 5+1 könyv, amitől (újra) hinni fogsz a szerelemben

5+1 könyv, amitől (újra) hinni fogsz a szerelemben

Vannak azok a könyvek, ahol annyira szerethető a középpontba helyezett páros, hogy az ember automatikusan elkezd hinni a szerelemben. Én legalábbis így voltam az alábbi 5 könyvvel. Meg a +1 kötettel is 🙂

Emery Lord – Amikor összeütközünk

… mert amikor szeretünk, a másik boldogságát előtérbe helyezhetjük a sajátunkkal szemben. A történet végén amikor Vivi meghozza a döntést, hogy elhagyja Jonaht, mert nincs abban az állapotban, hogy boldogok lehessenek, számomra az egy csodálatosan érett és felejthetetlen pillanat volt. A szerelem ereje. (Spoiler-veszély miatt sötétítettem, jelöljétek ki, ha nem zavar a poén lelövése)

Jessica Sorensen – Callie & Kayden és a véletlen

… mert a szerelem felemel. Mi történik akkor, ha két lelkileg sérült fiatal egymásba szeret? Támogatják, vagy éppen kioltják a másik lelkét, az esélyt arra, hogy elfeledjék a múltat? Ez a sorozat azt mutatja meg, milyen az, ha két nehéz sorsú ember a szerelm erejével talál önmagára. És ez csodálatos!

John Green – Csillagainkban a hiba

… mert a szerelem végtelen. “Az örökkévalóságot adtad nekem a megszámozott napokban, és én hálás vagyok érte.” – hangzik el a könyvben a fontos és felemelő gondolat. És annyira igaza van itt a szerzőnek! A szerelem nem tart mindig örökké. De amíg igen, az bizony végtelen.

Nicola Yoon – A nap is csillag

… mert létezhet szerelem első látásra. Legalábbis, én hiszek benne, hogy van ilyen, és ez a könyv is erre fókuszált. A történet elején a főhősök számára egyetlen nap adatik meg, mielőtt Natashát kitoloncolják az országból. De egy nap jóval többre lehet elég, mint az ember gondolta volna…

Sarah J. Maas – Köd és harag udvara

… mert akkor igazi a szerelem, ha minden erőnkkel azon vagyunk, hogy segítsünk a másikon. Rhys pedig ebben a kötetben (és a folytatásban is) egy igazi könyves álompasi. Tiszteli és szereti Feyrét, támogatja, engedi, hogy önálló döntéseket hozzon, és nem szól bele az életébe.

+1 Rácz-Stefán Tibor – Túl szép

… mert a szerelem néha túllép a külsőségeken. A Túl szép pedig az a történet, ahol a helyes ex-sztársportoló is simán belezúghat egy túlsúlyos srácba, miután megismerte és megkedvelte őt.