Home Könyvek listák Ezeket a könyveket nagyon szeretném 2019-ben elolvasni

Ezeket a könyveket nagyon szeretném 2019-ben elolvasni

Igaz, már január 31. van, de csak most találtam meg ezt az újévi könyves fogadalmas kérdéssort. Nagyon akartam rá válaszolni, így hát meg is teszem. Viszont!

Ismerem magam annyira, hogy tudjam: a sok újdonság sokszor elvonhatja a figyelmem azokról a könyvekről, amikre régóta ácsingózom, így inkább ezt mondom: ha a könyvek felét elolvasom, elégedetten leszek. Mert hát, jobb, ha az ember ismeri a határait.

Egy író, akitől szeretnél olvasni, de eddig nem sikerült

Csendes Nóra debütáló regénye, a Zápor utca a polcomon van, és nagyon szeretném már elolvasni. Sok jót hallottam róla, ráadásul tizenhét éves volt a szerző, amikor elkészült a kötet, így emiatt extrán kíváncsi vagyok rá.

Egy könyv, amit szeretnél elolvasni

Hajnal Kittitől a Falak. Bár a borítója borzasztóan amatőr, de ugye a tartalom a lényeg, a könyv alaptörténetét pedig imádom. Plusz olvastam az írónőtől tavaly egy novellát, amit imádtam, és amiatt mindenképpen kíváncsi vagyok a regényre is.

Egy könyv, amit szeretnél újra olvasni

Ha egy könyvet idén újraolvasok, az biztosan a HIM – Ez a srác lesz. A szívem csücske ez a könyv, jó lenne újra átélni a srácok történetét.

Egy könyv, ami ősidők óta megvan, és szeretnéd elolvasni

A Tengerbe veszett könnyek Ruta Sepetystől. Már több, mint két éve a polcomon van, és nagyon kíváncsi vagyok rá, noha sejtem, össze fogja törni a szívem olvasás során.

Egy igazán vaskos könyv, amit szeretnél elolvasni

A Szárnyak és pusztulás udvarát mindenképpen szeretném elolvasni. Az előző rész nagyon tetszett, bődületes függővége volt, és kíváncsi vagyok a nagy lezárásra.

Olyan író, akitől már olvastál, de szeretnél még többet tőle

Jennifer L. Armentrout! Bár sokszor önismétlő, a férfi karaktereiben legalábbis mindenképpen, de annyira sodró lendülettel ír, jól mutatja be az érzelmeket, és sokszor teremt nagyon izgalmas alapszituációkat a könyveiben. Az egyedi ötleteiről nem is beszélve. Remélem idén olvashatom már a Luxen spin-offot is.

Egy sorozat, amit szeretnél elejétől a végéig elolvasni

Le se merem írni, mert már olyan régóta halogatom, hogy szégyellem magam. De üsse kavics, leírom: Angelfall Susan Ee-től. És most már tényleg annyira komolyan gondolom, hogy amint befejezem az Egy kutya hazatért, ez lesz a következő olvasmányom. Már tényleg baromi kíváncsi vagyok rá, hogy miért szeretitek ennyire és ennyien.

Egy megkezdett sorozat, amit szeretnél befejezni

Kiersten White-tól a Paranormalcy – Természetfölötti sorozatot mindenképpen. Idén jön a lezáró rész, és én már nagyon kíváncsi vagyok rá hogyan végződik Evie története.

+ Egy könyv, aminek nagyon várod a megjelenést, és már most olvasnád.

Oké, ez az eredeti TAG-ben nem szerepelt, de egyszerűen le kell írnom: baromira várom a Vörös Királynő sorozat lezáró kötetét! Úgy szeretem azt a sorozatot, remélem méltó lesz a nagy finálé.