Home Könyvek listák Luxen rajongó vagy? Akkor ez az 5+1 tv-sorozat neked szól!

Luxen rajongó vagy? Akkor ez az 5+1 tv-sorozat neked szól!

Már elolvastad a teljes Luxen sorozatot és új tv-sorozatot keresel? Akkor íme 5 olyan sorozat, amit Luxen rajongóként maximálisan lehet élvezni. Jó szórakozást!

Dawson és a haverok (1998-2003)

Az Oblivion eredi borítóján olyan ajánló szerepel, hogy a Luxen sorozat “a Roswell és a Dawson és a haverok szerelemgyereke“. Ami nem véletlen, hiszen ha elvesszük a természetfeletti aspektust, akkor a Dawson és a haverok egy komoly témákat felvonultató, kisvárosban játszódó sorozat, ahol a lány évek óta szerelmes a szomszéd srácba.

Éghasadás (2011-15)

A földet itt már elfoglalták az ufók, és mindenkit rabigába akarnak hajtani. Mit tehet egy maroknyi ellenálló? Van-e még bármilyen jelentős emberi összefogás, ami segíthet elpusztítani a földönkívülieket? És mennyire maradhat együtt a család, mennyire számítanak az alapvető emberi értékek az ilyen vészterhes időkben? Többek között ezekről szól az Éghasadás.

Roswell (1999-2002)

A három évadot megélt széria hősnője egy tinilány, akinek megmenti az életét egy ufó-srác, és emiatt olyan nyom marad a lány testén, ami miatt veszélybe kerül az élete. És igen, egymásba is szeretnek. Jennifer L. Armentrout bevallottan nagy Roswell rajongó, így a sorozat a könyvekre is hatással lehetett, már csak ezért is érdemes megnézni ezt a sorozatot. Az csak plusz érv, hogy nagyon jó 🙂

Roswell, New Mexico (2019 – )

Az idén elstartolt tv-sorozat a Roswell feldolgozása, de teljesen új és eredeti ötletekkel. A főszereplők itt már felnőttek, nincs gimis körítés, és olyan fontos témákat is behoztak, mint a bevándorlás kérdése. A sorozat készítője ráadásul Julie Plec, aki anno a Vámpírnaplókkal már tarolt.

V, mint veszélyes (2009-11)

A két évadot megélt szériában hirtelen megjelennek a Föld felett az emberi formát öltött ufók, akik azt mondják, békével jöttek, de persze megy a gyanakvás, hogy mi van, ha nem. Persze a földönkívüli lét az emberi kapcsolatok is jelentős szerepet játszanak a történetben, különösen a két női főhős tinédzser fiának és lányának a kialakuló románca.

UPDATE: A listából kimaradt a Star-Crossed című egy évadot megélt sorozat, márpedig ez is nagyon passzol, hiszen itt földönkívüliek egy csoportja a Földre érkezik, és egy gimibe járnak az emberekkel. És naná, hogy egy dögös ufo-srác és egy ember-lány egymásba zúg 🙂