Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

LMBT regénnyel erősít az Európa Könyviadó

Az Ali és Ramazán után újabb LMBT regény érkezik az Európa Könyvkiadótól. A kötet Garrad Conleytől az Eltörölt fiú, amiből Lucas Hedge, Nicole Kidman és Russel Crowe főszereplésével tavaly mozifilm készült. A magyar borító egészen gyönyörű lett, alább a fülszöveget is megnézhetitek. A könyv megjelenése 2019. február 28-án várható.

Eltörölt fiú – Garrard Conley

Az autókereskedőből lett baptista lelkész fia, Garrard Conley tizenkilenc éves korában kénytelen volt egy, az egész életét megváltoztató döntést hozni a szülei előtt. Vagy beleegyezik, hogy részt vesz egy egyház által támogatott terápiás programban, amely „kigyógyítja” a homoszexualitásból, vagy pedig elveszíti mindenét, a családját, a barátait és az Istent, akihez eddig mindennap imádkozott.

A Love in Action intézményesített programja és a Biblia segítségével heteroszexuálisként, a bűnös késztetésektől megtisztulva és istenhitében erősebben kellett volna felemelkednie. Garrard azonban a borzalmas és brutális módszerek ellenére végül azt az erőt találta meg, amely a valódi énje felfedezéséhez, valamint a megbocsátáshoz és kitöréshez vezette.

Az eltemetett múlt és az árnyékban töltött évek súlyával szembesülve Garrard nyomon követi a család, a hit és a közösség összetett viszonyait. Az Eltörölt fiú gyönyörű, őszinte és megható emlékirat a szeretetről, a megértésről. A mindent legyőző szeretet testamentuma.

A könyvből az Oscar-díjas Nicole Kidman és Russell Crowe, valamint az Oscar-díjra jelölt Lucas Hedges főszereplésével Joel Edgerton készített filmet.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading