Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Íme 5 Könyvmolyképzős regény, amit egy klasszikus tündérmese ihletett!

Angolul van egy kifejezés azokra a könyvekre, amiknek az alapja egy mese. Ez a „retelling”, ami kvázi azt fedi le, hogy a könyv történetét egy klasszikus mese ihleti, és rengeteg csavarral teszi még szerethetőbbé a sztoritl. Most 5 olyan könyvet ajánlok nektek, amiknek az alapját gyerekkorunkban is jól ismerhettünk.

Beastly – A szörnyszívű | A szépség és a szörnyeteg

Ez a sztori annyira jól sikerült, hogy még filmfeldolgozást is kapott! Azért vannak eltérések az eredetihez képest, például gimis, majd magántanulós közegbe lett helyezve a történet. Én mindenesetre imádtam.

Cinder | Hamupipőke

A könyv ugyan a jövőben játszódik, meg robotok is a szereplői, de a történet alapját bizony a Hamupipőke ihlette. Sőt, ez az ihletés a teljes sorozatra jellemző, mert a második rész alapját a Piroska és a farkas, a harmadikét a Rapunzel ihlette.

Éjféli bál | Üvegcipellő

Ó, hogy ez mennyire aranyos volt! A sztori pedig nagyon sokat merít az eredeti meséből, de azért belevitt pár újítást a 12 hercegnő történetébe, akiknek az egész éjszakát át kell táncolniuk, bármennyire is nem szeretnék. Ami pedig Galent illeti, ez a kötögető srác egy igazi könyves álompasi!

Hosszú álom | Csipkerózsika

Ismét egy disztópikus sztori, ahol a hősnő, Rosalinda 62 évig aludt egy hibernáló kamrában, és egy csókra ébredt – miközben a világ megváltozott körülötte. Tehát itt elmondható, hogy a Csipkerózsika inkább csak ötletként jelent meg.

Tüskék és rózsák udvara | A Szépség és a Szörnyeteg

Bizony, Sarah J. Maas számára ez jelentette az inspirációt a könyvhöz. És igazából meg is jelennek benne a kultikus elemek: Tamlin például elrabolja Feyrét, és csak a szerelme győzheti le az átkot. Persze a körítés nagyon egyedi lett, jóval túlmutat az eredeti mesén.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading