Home Hírek Jellicoe Road – Díjnyertes YA regénnyel erősít a Könyvmolyképző!

Jellicoe Road – Díjnyertes YA regénnyel erősít a Könyvmolyképző!

Itthon is megjelenik Melina Marchetta lebilincselő Jellicoe Road című regénye! Külföldön már hatalmas sikert aratott ez a különleges Young Adult kötet, és van egy olyan sejtésem, hogy itthon is sokan megszeretitek majd. A könyv több irodalmi díjat is elnyert, ezek közül a legrangosabb a Michael L. Printz Award.

A Jellicoe Road a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából érkezik vélhetően a Könyvfesztiválra, alább megnézhetitek a magyar fülszöveget és az eredeti borítót is, magyar még nics. Kétségkívül izgalmas regénynek ígérkezik, ráadásul szóló kötet, tehát nincs folytatása.

Melina Marchetta – Jellicoe Road

Taylor Markhamt tizenegy éves korában elhagyta az édesanyja. Tizennégy évesen megszökött a bentlakásos iskolából, csak hogy egy rejtélyes idegen a keresésére induljon és visszavigye.

Most, tizenhét évesen Taylor nem túl lelkes vezetője az iskolai titkos társaságnak, aminek a Városiakkal és az odalátogató Kadétokkal vívott éves harca a területi jogokért épp most veszi kezdetét. Idén azonban a Kadétokat Jonah Griggs vezeti, akinek átható tekintetét Taylor nem sokáig tudja kerülni.

Ráadásul Hannah-nak, az egyetlen felnőttnek, akiben Taylor megbízik, nyoma vész. Azonban ha Taylor össze tudja rakni a nyomokat, amiket Hannah hátrahagyott, a feltáruló igazság nemcsak múltjának kérdéseire ad válaszokat, de a jövőjét is megváltoztatja.