Home Könyvkritika Könyvkritika: Jay McLean – Kick Push: Lebegés

Könyvkritika: Jay McLean – Kick Push: Lebegés

Iszonyúan vártam ezt a könyvet, mert szerelmes vagyok az alaptörténetébe. A főhősünk, Joshua ugyanis tizenhat évesen lesz egyedülálló apa, az anya, Natalie pedig egy idő után lelép. Josh egyedül marad a pici Tommyval, a nagyszülők nem fogadják be őket, és amikor minden remény veszni látszik, egy kedves idős nő, Chazarae ad otthont Joshnak és a kisfiának. Még három évvel később is ott élnek, Josh tizenkilenc éves és baromi jó apa. Ekkor bukkan fel Chazarae unokája, a sebzett szívű Becca, aki rögtön felkelti Josh érdeklődését. Kérdés mer-e szerelmes lenni a csalódása után a baby daddy.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

Na ugye? Az alapsztori szó szerint mindent visz! Ugyanis baromi izgalmasnak tartom az alapötletet, miszerint Josh egyedülálló apa, ráadásul ezt sok ponton jól ki is aknázta a szerző. Tommy egyszerűen egy tünemény, olyan nagyszájú, aranyos kiskölyök, akit minden feltűnésében csak imádni lehet. Az pedig iszonyúan fájóan átjött, hogy mennyire nehéz egyedülálló apának lenni, sokszor a szívem szakadt meg, annyi mindenen ment át az a fiú, hogy stabil otthont nyújthasson a gyerekének. Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy csak az anyai szív érezhet mindent elsöprő szeretetet és törődést a gyermek iránt, ez a könyv viszont bebizonyítja, hogy egy apa is lehet az év szülője.

Az, ahogy átadta az írónő Josh jellemét, számomra mindent vitt. Olyan jól mozgatta a srác érzelmi palettáit, remekül átjöttek a nehézségek, a fájdalmak, a félelem az ismeretlentől, a csalódástól… Külön örültem annak, hogy az írónő itt-ott befeketítette a fiút, mert láttunk tőle felesleges dühkitöréseket, fura tetteket, és ettől csak még élőbb, még lélegzőbb lett a karakter. A gördeszkás szál kicsit háttérbe szorult, de így is hozzáadott a sztorihoz, a kötet végén pedig iszonyúan szerettem a szálat Josh szüleivel, mert az tényleg mindent elsöprően szép lett, különösen Josh személyiségfejlődése kapcsán.

A kötet mellékszereplőit is ki kell emelnem, gondolok itt elsősorban Chazarae nagyi karakterére. Több ilyen jó ember kéne a világba, aki segédkezet nyújt, ha baj van. És igen, ő sem volt tökéletes, kiderültek a múltból a hibái, de úgy érzem, ez nem csorbítja azt, hogy a jelenben milyen is ő. Josh nagybátyját is imádtam, a legjobb barátait meg aztán pláne. Mint a lányt, aki korábban rákos volt, és most már nem, na ő telitalálat volt, különösen azok a beszélgetések Josh és közte. Olyan jól rezonáltak egymásra, és a beszélgetéseiken olyan jól lehetett agyalni, ezt külön élveztem.

És bár nagyon sok mindent szerettem a könyvben, de kénytelen vagyok leírni: nem avattam új kedvencet. Sajnos ez a női főszereplő, Becca miatt volt. Egyrészt az írónő túl sokáig titokzatoskodott vele, nagyon lassan derültek ki a titkai, emiatt végig úgy éreztem, hogy nem ismerem ezt a lányt, hiába adja át az írónő a gondolatait. A Tommyval való kapcsolata nagyon édes lett, szerettem, ahogy együtt vannak, összebarátkoznak, és tök édes volt, ahogy a kisfiú anyafigurát látott a lányban. Ez volt kábé az egyetlen igazán élvezhető pontja Beccánál. Az a nagy titok amúgy zseniális lett, tényleg, csak mire eljutottunk odáig, valahogy már nem érintett meg annyira. Mintha egy énekes végig mély lágéban, monotonitással énekelne egy dalban, és csak az utolsó hangokra énekelné ki a magas cét. Tök jó, hogy ezt is tudja, de miért kellett a dal végéig várni, hogy kiderüljön mit is tud igazán?

Ilyen felütéssel sejthetitek, hogy a románc sem jött át igazán. Nem éreztem a szikrákat a két főszereplő között, sokkal inkább tűnt ez számomra kényelmes megoldásnak, hiszen ott élnek egymással szemben, mindketten szexik, fiatalok, gyönyörűek akiknek tragikus múlt van a háta mögött, és vágynak valamilyen boldogságra, extázisra. Az, ahogy viselkedtek egymással a kötet második felében, a szememben nagyon nem adja el a köztük lévő nagy szerelmet. Persze ez csak az én véleményem, volt már, hogy én nem láttam pattogni a szikrákat két karakter között, másnál pedig sisteregtek a lapok.

Értékelés: 7/10

Iszonyúan vártam a könyv megjelenését a baby daddy-téma miatt, ezt pedig kimaxolta az írónő, mindent bedobott, amit itt vártam. Ez a része és a mellékszereplők tették a szememben felejthetetlenné a könyvet, de nem tudok eltekinteni attól, hogy Becca és a romantikus szál nagyon nem mozgatott meg bennem semmit.

Hogy tetszik a borító? Elképesztő! Egyedi, szexi, figyelemfelkeltő és imádom a színeit.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha érdekel milyen egyedülálló apának lenni tizenévesen, és kíváncsi vagy rá, hogy két lelkileg sérült fiatal mit tud kezdeni egymással ebben a szituban, akkor adj esélyt a történetnek.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

KICK PUSH LEBEGÉS – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában végre hazánkba is megérkezett Jay McLean Kick, Push – Lebegés című nagysikerű regénye, amelyben egy fiúnak a profi gördeszkás karrier kapujában, 17 évesen kell az apaság szépségeivel és nehézségeivel szembenéznie. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három könyvpéldány egyikét!

 • A könyvben központi szerepet kap a gördeszkázás. A turné állomásain profi gördeszkások fotóit találjátok meg, a feladat pedig az, hogy a rafflecopter dobozba beírjátok az adott blogon található sportoló nevét. A játék végén a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően három példányt sorsolunk ki a könyvből.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 12/11. – Deszy könyvajánlója
  12/13. – Sorok között
  12/15. – Veronika’s Reader Feeder
  12/17. – Hagyjatok! Olvasok! (Extra)
  12/19. – Hagyjatok! Olvasok!