Home Film és Sorozat kritika Filmkritika: The Princess Switch, avagy amikor az átlagos lányból hercegnő lesz

Filmkritika: The Princess Switch, avagy amikor az átlagos lányból hercegnő lesz

Vannak azok a filmek, amiknél elég ránézni a poszterre ahhoz, hogy az ember kitalálja miről is fog szólni az egész. Ez is ilyen, a trailer meg kábé lelövi a teljes filmet. És hogy ez baj-e? Nos, nézőpont kérdése.

Ha valaki hozzám hasonlóan odavan a karácsonyi romantikus filmekért, és külön rajong a herceges-hercegnős tematikáért, akkor ezt a filmet is szeretni fogja, remélhetőleg a klisék ellenére is.

A The Princess Switch ugyan egy sablon sztorit húz elő, de nekem nem volt gond. Szerintem jól működött a hasonmásos, “átlag lányból hercegnő lesz, és fordítva” történetszál. Jók voltak a fordulatok, pörgött a romantikus szál, tetszettek a könyvekből vett idézetek a filmben, és az egészet áthatotta valami rózsaszín varázslattal vegyített báj, amitől valahogy a képernyő elé szegezett.

A sztori több pontján mosolyogtam, egyszerűen jól esett nézni. Vanessa Hudgens játékát külön ki kell emelnem, mert amúgy is imádom a színésznőt, de itt aztán különösen szerethető ebben a dupla szerepben, de a többi színészre sem volt panaszom. A helyszín meg egyszerűen pazar, annyira szép volt minden, öröm volt nézni.

Az élet az, ami velünk történik, miközben teljesen más terveink vannak.” – John Lennon mondására húzták fel a történetszál egy részét, ennek pedig kifejezetten örültem, ahogy annak is, mennyire szépen átjött a film üzenete. (Nem lövöm le a poént mi volt az, de gyanítom könnyedén kitalálható)

Azért egy dolgot sajnálok: csak két napra cseréltek helyet, és kábé negyvennyolc óra elég volt nekik ahhoz, hogy sorsdöntő dolgokról döntsenek. Mindez leginkább a kontrollmániás Stacey karakterénél volt számomra hiteltelen. Jobban örültem volna egy hosszabb időtartamnak.

Na de a Grincs-faktort kikapcsoltam, mert nem akarom senkinek se elvenni a kedvét ettől a cukormázba borított és végtelenül szerethető karácsonyi romantikustól. És közben reménykedem, hogy lesz még itt folytatás, mert bár megvolt a nagy lezárás, de bőven lehetne még mit mesélni.