Home Könyvek listák Micsoda fény! – Íme, 7 érdekesség Jay Asher regényéről

Micsoda fény! – Íme, 7 érdekesség Jay Asher regényéről

Ezen a héten jelenik meg Jay Asher új regénye, a Micsoda fény! A kötetről értékelést már írtam, alább pedig 7 érdekességet gyűjtöttem össze Sierra és Caleb romantikus történetéről. Jó olvasást!

A könyvet egy helyi újságban megjelent cikk inspirálta, ami egy olyan családról szólt, mint amilyen Sierráé.

Bár a Tizenhárom okom volt jelent meg előbb, de a Micsoda fény! a szerző első regénye, csak éveken át dolgozott rajta.

Megkérdezték Jay Ashert, hogy miben hasonlít a Micsoda fény! és a Tizenhárom okom volt. A szerző szerint a pletykákban, és hogy mindez mennyire befolyásolja azt, miként tekintünk önmagunkra, és mennyire hamis képet látnak rólunk emiatt mások.

A könyv eredeti borítóján nem szerepeltek karácsonyi fények, és Jay Asher volt az, aki javaslatot tett, hogy rákerüljön. Remek gondolat volt!

Jay Asher egyik kedvenc karácsonyi műsora a Charlie Brown karácsonyi különkiadás, amit ezért említett meg a regényben is.

Az író szerint a karácsony nem létezhet személyreszabott tradíciók nélkül – és mindez jól megjelenik a könyvben is, hiszen Sierráéknak berögzült, évekre visszamenő szokásaik vannak.

A kötet nyitómondata, az “Úgy utálom ezt az időszakot” a kedvenc mondata a szerzőnek a könyvből, mert tetszik neki az ellentét, hogy egy karácsonyi kötet ezzel nyisson.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a könyvet kedvezményesen! *

MICSODA FÉNY! – BLOGTURNÉ

 • A Tizenhárom okom volt sikerszerzője egy új, karácsonyi-romantikus regénnyel jelentkezett, ami többek között az első szerelemről, a megbocsátásról és a második esélyről szól.

  A különleges történetről a Blogturné Klub bloggerei extra állomásokkal tarkítva mesélnek. Játssz velünk, és nyerd meg a 3 ajándék könyv egyikét!

 • A kötet hősnője, Sierra gyakran használ a beszédében kevésbé ismert, idegen szavakat, és ezzel sokszor viccelődnek is.

  A mostani játékunk során pár idegen szó jelentését találod meg, a feladatod, hogy írd be a megfejtést a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  A tárgyhoz tartozó, idevágó; fontos, lényeges, meghatározó.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • – 11.29. – Sorok Között Könyves Blog
  – 12.01. – Dreamworld (extra állomás)
  – 12.03. – Sorok Között Könyves Blog (extra állomás)
  – 12.05. – Never Let Me Go blog
  – 12.07. – Hagyjatok, olvasok! (extra állomás)
  – 12.09. – Deszy könyvajánlója
  – 12.11. – Hagyjatok, olvasok!
  – 12.13. – CB Olvas
  – 12.15. – Dreamworld
  – 12.17. – Kelly & Lupi olvas