Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: K.A. Tucker – One Tiny Lie: Egyetlen kis hazugság

Olvastam pár olyan véleményt, hogy ez a kötet stand alone regényként is kezelhető. No ezzel nem értek egyet. Az Egyetlen kis hazugság pont azért volt annyira szerethető, mert ismertem a Tíz apró lélegzetet. Kacey és Livvie mindketten ugyanazt a tragédiát élték át: a szüleik brutális halálát, és a kilátástalanságot. Sőt, Livvie-nél még a nagybácsi is többet akart, mint ami illdomos lenne.

Ahogy a két részt nézem, az nekem itt a pláne, hogy a spektrum két végén álló karakter hogyan is oldja meg a belső harcait, miként kezeli a tragédiát. Kacey nyilvánvalóan lázadt: drogozott, pasizott, tönkretette magát, és csak a húga kedvéért állt talpra – erről szólt az első rész. A második már Livvie története, a lányé, akinek az egész életét meghatározták az édesapja számára intézett utolsó szavai: „Hadd legyek büszke rád„. Az már az előző kötetből kiderült, hogy Livvie mennyire tökéletes. Az Egyetlen apró hazugságban ennek a mélyére ástunk, köszönhetüen az imádnivaló Stayner dokinak.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

Livvie esete annyira különleges! Ő az a tökéletességre törekvő, gyönyörű és okos lány, akinél az ember akaratlanul is elgondolkodik azon, hogy ő most vajon tényleg sérült? És baj-e, ha ennyire perfekcionista? A kötetből szépen, lassan átjött az, hogy igen, ez is gond lehet, de engem nem ez fogott meg a legjobban a regényben.

Szerettem azt, amit az álmokról és a célokról tanított a kötet. Livvie-nek az édesapja kilenc éves korában azt mondta, hogy orvosnak kell lennie, ő pedig elhatározta, hogy az lesz. De az álmok, a vágyak változhatnak, de ha egy halott apa kívánságainak akarsz megfelelni, az nem mindig vezethet el a boldogsághoz. Ahogy pedig mindez Livvieben realizálódott, és maga az út, amit bejárt, szerintem gyönyörűen lett levezetve.

A könyv a többi részén igazából átlagos New Adult sztorinak is mondható. Úgy nyitunk, hogy Livvie az egyetemre kerül, megismerkedik egy szexi rosszfiú, Ashtonnal, aki számos titkot őriz, barátnője is van, de láthatóan ő is ugyanúgy beleszeretett a lányba. De Livvie nem akar Ashtonnal kezdeni, és amikor megismeri a helyes és szelíd Connort, elkezd randizni vele, de valamiért csak Ashtonon jár az esze.

A romantikus szál a kötetben hol erős volt, hol nem, de bevallom, engem itt most a szerelmi háromszög nem igazán bűvölt el, talán azért, mert annyira egyértelmű volt, hogy kifelé is húz igazán Livvie szíve. A srácokat viszont kedveltem, és nem titkolom, Ashtonnak drukkoltam végig, bármennyire is bunkó megnyilvánulásai voltak. Amikor a végén kiderültek a miértek, az, hogy Ashton miért olyan, amilyen, az nálam mindent vitt, zseniális ötleteket talált itt ki az írónő.

A könyvnél viszont úgy éreztem, hogy kissé túl hosszú. A közepén a cselekmény mintha egy kissé leült volna, és valahogy nem éreztem a téteket, az izgalmakat. Persze Livvie karakterfejlődése, az, ahogy átértékeli az életét végig bámulatosan jól lett megírva, csak kicsit úgy érzem, mintha ez lenne a fincsi sonka, a dramaturgiai ív pedig egy klassz bagett, aminek a közepén nincs vaj, meg száraz is egy kicsit, és bár a sonka finommá teszi a szendót, de annyival jobb a vége – és az eleje. (Bocsi a kicsit kacifántos hasonlatért)

Az időnként felbukkanó humort szerettem, Kaceyt és Trentet is üdítő volt viszont látni. Az új mellékszereplők is érdekesek, és hát, a kórházas jeleneteken, amikor Livvie együtt volt az ikerfiúkkal, sokszor a szívem szakadt meg, hogy szegények milyen fiatalok, és a halál kapujában állnak. Azért végig drukkoltam is, hogy a lehető legjobban alakuljon a sorsuk. Ó, és Stayner minden egyes pillanata aranyat ér a könyvben, az a pasi egy zseni!

Értékelés: 8/10

A gyerekkori álmoknak felnőttkorban is ki kell tartaniuk? Elég erősek lehetünk ahhoz, hogy megváltoztassuk az életünket? A tökéletességre való törekvés előny, vagy hátrány? Többek között ezekre a kérdésekre is megadja a választ a kötet, miközben dominál benne a romantika és a humor is.

Hogy tetszik a borító? Szerintem álomszép, és annyira Livvie ez a lány, hogy az hihetetlen.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha már megvolt a Tíz apró lélegzet, akkor ne habozz, ezt a részt sem hagyhatod ki! 🙂

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

EGYETLEN KIS HAZUGSÁG – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadó elhozza nekünk idén novemberben a Tíz apró lélegzet folytatását. A 2. kötetben végre jobban megismerhetjük Kacey húgát, Livie-t is, és természetesen kiderül többek között az is, hogy ő miképpen dolgozta fel a gyászt, amit szülei elvesztése okozott. A múlt árnyai azonban a jövőjét is befolyásolhatják, hiszen Livie megkezdi az egyetemi éveit, ami miatt nemcsak a nővérétől, de minden megszokottól távol kerül. A lánynak muszáj lesz kilépnie a komfortzónájából, új és nehéz döntéseket hoznia, és talán, ha megengedi magának, még a szerelem is rátalálhat. Ha Ti is kíváncsiak vagytok arra, hogy Livie sorsa miképpen alakul, akkor tartsatok velünk, és játszatok az Egyetlen kis hazugság három példányának egyikéért!

 • Dr. Stayner, Livie pszichiátere adta az ötletet mostani nyereményjátékunkhoz. A játék során “híres” magyar pszichológusokat/pszichiátereket kell felismernetek kép és leírás alapján. A rafflecopter doboz megfelelő soraiba az orvosok nevét várjuk.
  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  Pszichológus és író egyben, 83 éves. A nemrég megjelent Gyereknevelés dán módra című könyv, utószavát ő írta.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 11.12. Könyvvilág
  11.14. CBooks
  11.16. Deszy könyvajánlója
  11.18. Sorok között
  11.20. Angelika blogja
  11.22. Never Let Me Go
  11.24. Dreamword