Home Hírek Esti mesék lázadó lányoknak – A könyv, ami kell minden kislánynak

Esti mesék lázadó lányoknak – A könyv, ami kell minden kislánynak

Unod már, hogy a legtöbb mese arról szól, hogy a hercegek megmentik a hercegnőt, vagy éppen a legkisebb szegénylegényből lesz a legnagyobb király? No, akkor az Esti mesék lázadó lányoknak neked szól.

Ebben a könyvben 100 különleges nő történetét lehet elolvasni, méghozzá olyanokét, akik jelentős hatással voltak az emberiségre, mint Jane Austen, I. Erzsébet, Marie Curie, Michelle Obama vagy Cleopatra.

A történeteket egy-egy portré teszi teljessé, amelyeket a világ különböző országaiban alkotó hatvan grafikusnő készített.

Az Esti mesék lázadó lányoknak a közösségi adománygyűjtés történetének legnagyobb könyves sikere lett. Nem csoda, hiszen hősnői – vagány kalózok, zseniális tudósok vagy élvonalbeli sportolók – köztünk éltek és élnek, az ókori Japánban éppúgy, mint a mai Mexikóban. Sikereik azt bizonyítják, hogy a hagyományos női szerepekből ki lehet törni, és bármire képes egy lány, ha az akadályokat leküzdve kibontakoztatja a benne rejlő lehetőségeket.” – áll a fülszövegben.

A különleges gyerekkönyv 2017. november 17-én érkezik a Móra Kiadó gondozásában. És naná, hogy szuper lenne majd elolvasni.