Home Hírek Jennifer L. Armentrout végleg beintett a pasis borítóknak?

Jennifer L. Armentrout végleg beintett a pasis borítóknak?

Régebben a bestseller szerző Jennifer L. Armentrout több sikersorozatánál is modelles borítókat használt. A Luxennél Pepe Toth volt látható a borítókon, míg a Komor elemek, a Wicked és a Titan sorozatánál külön fotók készültek a borítókhoz, illetve több stand alone regényénél is a modellekre szavazott, akárcsak a New Adult sorozatainál.

De úgy tűnik, hogy Armentrout új utakra indul, ugyanis a Luxen spin-off The Darkest Star is “modell-mentes”, grafikus által készített borítóval nyitott, a Covenant sorozat újrakiadása is ezt a sémát követte. A Komor elemek spin-offnál is pasi-mentes a borító, sőt, Amerikában újra megjelenik a sorozat, és már ott is ez a séma megy, lásd a fenti borítókat.

És miért lehetett a váltás? Én két dologra tippelnék: rengetegen szerették az írónő If There’s No Tomorrow és a Problem with Forever stand alone kötetei egyszerű borítóit. Plusz az írónő nyilatkozta is, hogy problémásnak érzi az eredeti Luxen borítókat, mert a Pepe Toth-stock fotók rengeteg könyvön megtalálhatóak, még óvszereken is (de tényleg!), és gyanítom ezt akarta elkerülni.

Kíváncsian várom, hogy ez a tendencia megmarad-e. Részemről nem is tudom, hogy örüljek-e. A Komor elemek eredeti borítóiba nem szerettem bele, de például a Wicked sorozata, vagy a Várok rád kötetek így szépek. De szerencsére ezek az új típusú borítók is jól néznek ki, a tartalom pedig megbízhatóan jó, és végső soron ez a lényeg.