Home Könyvek listák 6+1 történelmi Vörös Pöttyös, amit imádni fogsz!

6+1 történelmi Vörös Pöttyös, amit imádni fogsz!

Nagyon szeretem a kortárs regényeket, de időnként bizony jól esik elmerülni a régi korokban, és megnézni, hogy mihez kezdenek egymással a karakterek, ha nincs mobil telefon a kezükben, ha kötik őket a régi idők kissé dilisnek tűnő szabályai.

Plusz előnyük ezeknek a köteteknek az, hogy jól megmutatják az adott kort, szórakoztatva tanítanak, és segítenek nekünk abban, hogy jobban értékeljük a sajátunkat. Így íme, 6+1 olyan történelmi Vörös Pöttyös, aminek bátran ajánlom az elolvasását.

Böszörményi Gyula – Ambrózy báró esetei sorozat

Az Osztrák-Magyar Monarchiában, az 1900-as évek elején játszódó sorozat hősnője a bátor Mili kisasszony, aki az eltűnt nővérét keresi egy mufurc, félkarú báróval, akibe lassan beleszeret…

Az izgalmas krimiszálak YA olvasóknak is jól fogyaszthatóan, a gyönyörű nyelvezet pedig hiteles korképet fest az akkori Budapestről, gyönyörűség volt olvasni. Ó, és még vicces is!

Cassandra Clare – Pokoli szerkezetek sorozat

Viktória királynő uralkodásának az idején járunk, hősnőnk Londonba érkezik, és miután elrabolják, két helyes árnyvadász fiú menti meg. A lány felfedezi a titkolt múltját, megismer egy merőben új világot, és szerelemre is talál.

Szerintem Cassandra árnyvadász sorozatai közül ez a legprofibb, úgy érzem, minden működött itt: a sztori, a romantika, az izgalmak, és a főgonosz személye is zseniális.

Kae Westa – Karvalyszárnyon

Calina egy fiatal grófkisasszony, akinek lerombolják a városát, a halál várna rá, és menekülnie is kell. Na innen szép nyerni!

A kötet legnagyobb erőssége az írónőre jellemző csodaszép nyelvezet mellett a remek karakterek, a humoros szituációk, és maga a hősnő, aki remek példa arra, hogy egy lányból is lehet erős és állhatatos harcos, egy igazi hős.

Marie Lu – Az ifjú kiválasztottak

Korban nehéz elhelyezni a sztorit, de inkább középkori hangulatot képzeljünk el, a főszerepben pedig olyan különleges képességekkel rendelkező fiatalok, akiket kitaszított magából a társadalom.

Legjobban a hősnőt, Adelinát szerettem, aki nagyon kiforrott egyéniség, ugyanúgy megvan benne a hajlam a jóságra és a rosszra is, de a testvéréért bármit megtenne. A romantikus szál és a világábrázolás is magával ragadó.

Marie Rutkoski – A nyertes átka

Na valahogy ilyen lehetett az, amikor Róma elfoglalta Görögországot az Ókorban, és teljesen kisemmizte azt. Hősnőnk rabszolgájává fogadja Arint, akiről nem is tudja, hogy egykor nemes volt, és most a forradalom egy kulcsfigurája.

Ez az egyik legokosabb könyv, amit valaha olvastam. Jobb szó nincs rá, mert tényleg hihetetlenül okosan van felépítve, és a karakterek is kiszámíthatatlanok, és inkább az eszükre hallgatnak, mint a szívükre. Imádtam!

Tricia Levenseller – A kalózkirály lánya

Milyen lehetett a középkorban a kalózok élete? És egy lányé, akinek az apja a kalózkirály? Ezt mutatja be ez a könyv, amiben a hősnő fogolyként érkezik a hajóra, amit ki akar rabolni, de pechjére a helyes Ridenben ellenfelére talál.

Izgalmas és egyedi kötet volt, tele jó ötletekkel, az erős nőről alkotott kép pedig olyan gyönyörűen lett átadva, hogy csak pislogtam.

+1 Kerstin Gier – Időtlen szerelem trilógia

A főszereplő Gwendolyn képes utazni az időben, de attól tart, a képességét rossz célokra akarják felhasználni. Gideonban, a bosszantóan helyes időutazó partnerében sem mer megbízni, de így is beleszeret.

Ez a kivétel, ugyanis sok jelenet napjainkban játszódik, de van időutazós rész is, és ezek lettek a legjobbak, ahogy mai szemmel rácsodálkozik Gwendolyn a régmúltra, az a sorozat egyik fénypontja lett nálam.