Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Kritika: Íme az ok, amiért nehéz megszeretni az új Bűbájos boszorkákat

Azok közé tartozom, akik már a reboot hírének a bejelentésétől izgatottan várja az új Bűbájos boszorkákat, hiszen az eredetit is nagyon szerettem. Két rész már le is ment a The CW-n a feldolgozásból, a nézettsége pazar, így bukásról nem beszélhetünk.

Magába a sorozatba viszont nehéz volt teljesen beleszeretni, bármennyire is nyitottan álltam hozzá. Az első résznél azt hittem az az oka, hogy nem volt meg a testvéri szeretet. Mert itt (az eredetivel ellentétben) úgy nyitunk, hogy a legidősebb testvér, Macy az anyjuk halála után három hónappal ismeri meg a két húgát, így nincs meg köztük az a mély kapocs, mint a Prue-Piper-Phoebe triónál, ami annyira erőssé tette az első három évadot.

Az új Bűbájosnál még az ismerkedős szakasz zajlik, mind a boszorkánysággal, mind az új testvérrel. Ennek vannak jó pillanatai, teljesen más a sorozat dinamikája, mint az eredetinél, és a második résznél rájöttem, hogy ez jó így. Mert ettől valahogy saját hangja van a sorozatnak, ami nagyon kell.

Sokat agyaltam ám azon, hogy miért nem szerettem bele a sorozatba. És aztán meglett a megoldás: egyszerűen gyűlölöm Melt, a középső nővért. A csaj valami végtelenül idegesítő minden szinten. Az írók mintha direkt úgy ültek volna neki a karakternek, hogy minél idegesítőbb legyen.

Igen, értem én, hogy Melnél mi a lelki mozgatórugó. Ő sínylette meg legjobban az édesanyja halálát, bármit megtenne, hogy megértse, és újra lássa az anyját. Mindez aranyos is lehetne, ha nem lenne idegesítő a nő. A beszólásai, a megnyilvánulásai, és az a sok jelenet, amikor üvölt róla, hogy mennyire ostoba, az már fájdalmas.

És akkor van itt még más is. Mel férfigyűlölő, legalábbis, nagyon úgy tűnik, hogy az. Emellett leszbikus. És akkor rajuk össze, hogy ez a kettő így mennyire rossz üzenetet sugall: mintha minden leszbikus gyűlölné a férfiakat, pedig ez durván nincs így. És azok a beszólások, amikor Mellel elszalad a ló, egyszerűen fintort rajzolnak az ember szájára.

Azért még reménykedem, mert volt pár jó mozzanata Melnek, leginkább amikor a kis húggal, Maggie-vel vannak páros jeleneteik. Lehet ez még jó, és hiszem, ha Mel is belép a szerethető kategóriába, akkor beleszerethetek az új Bűbájos boszorkákba is.

Mert nekem tetszik az alapsztori, jók a karakterek, Macy és Maggie, a két másik testvér zseniális, és Harry, a fényőr is imádnivaló a maga angolságával. A titkok és rejtélyek is érdekesek, és eddig a két heti démon is bejött. Szóval, lesz ez még jó, csak Melen kéne valami alakítani. Remélem ezt a forgatókönyvírók is így gondolják…


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading