Home Könyvkritika Könyvkritika: Simone Elkeles – Return to Paradise: Visszatérés a paradicsomba

Könyvkritika: Simone Elkeles – Return to Paradise: Visszatérés a paradicsomba

Szerettem az első részt, de ennek dacára tartottam a folytatástól, mert bejött az első kötet felemás lezárását, és igazából ellettem volna a második rész nélkül is. Legalábbis, így gondoltam azelőtt, hogy elolvastam a kötetet. Most viszont egyértelműen azt mondhatom, kellett ez a kötet, mert jóval többről szól ez a sztori, minthogy Maggie és Caleb összejönnek-e.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a könyvet! *

A történet pár hónappal az első rész után nyit, főhőseink már elballagtak. Caleb ismét bajba kerül, ezért benyomják őt a Re-Start programba, ahol olyan tinik vannak, akiknek valamiért félrement az élete, és előadásokat tartanak iskolákban, hogy a történeteiket elmesélve elérjék, hogy más diák ne kövesse el az ő bűneiket. Erre a Re-Start programra megy önkéntesként Maggie is, és ott találkozik a fiúval, majd hetekig összezárva utaznak… És naná, hogy nem megy mindez egyszerűen.

Az alapötlet szerintem ismét zseniális volt. Ez a program nem csak jól hangzik, hanem jól is lett kivitelezve, mert jó szereplőket írt hozzá az írónő. Például a cuki Mattet, aki menő tini focisztár volt, aztán a fának csapódott, és most már lesérült. Az új szereplők közül a folyton viccelődő Lenny nekem kicsit sok volt, de azért jót röhögtem egy-két poénján, Trisht pedig imádtam. És eleve bejött ez a road trip-jellegű történetvezetés is.

Maga a program miatt tehát Maggie és Caleb is egymás közelébe került, ez pedig beindította a lavinát. Tetszett, hogy itt már nem (csak) az volt a kérdés, hogy összejönnek-e. Végig ott lógott a levegőben, hogy igen, bőven megtörténhet, csak előbb a saját démonaikkal kell megküzdeniük. Kifejezetten szerettem Maggienél azt, hogy mennyivel erősebb volt ebben a részben, és ott dobogott a szívében Mrs. Reynolds szellemisége, az a hatalmas támogatás, amit az idős hölgytől kapott. Imádtam, hogy végre ennyire bátor lett a lány, így volt a legszerthetőbb.

Ahogy én elképzeltem: Caleb | A fotón: Cole Sprouse

Calebnél nagyon szépen előhozták a Leah-szálat, hogy a húga helyett vitte el a balhét, és mindezt a lány abszolút nem hálálja meg, és széthullott a családjuk. Ezt a dilemmát nagyon érdekesen levezették, és jól megmutatta azt, hogy mennyire bonyolult lehet a testvéri szeretet, és egyetlen döntés milyen módon változtathatja meg az egész életünket. A folyamatot, ahogy Caleb rájön, igenis ki kell állnia magáért, és ő is számít, nagyon szépen átadta az írónő, öröm volt olvasni.

Persze, a romantika is nagyon működött, a főhősök közötti kémia mindent vitt, de én tényleg azt szerettem ebben a részben, hogy végigélhettem miként fejlődnek és változnak a szereplők előnyükre. És éppen ez az, amiért jobban tetszett az első résznél ez a kötet. Ráadásul a romantikát is sikerült a lehető legjobban felhasználniuk azáltal, hogy a főhősök erőt kovácsoltak az érzésből. Persze, odáig el is kellett jutni, de maga az út nagyon élvezetes volt.

Egyedül a végét sajnálom nagyon, mert kicsit összecsapottnak éreztem, kellett volna még jó pár oldal, hogy igazán átjöjjön az írónő üzenete, ráadásul jó pár szál a levegőben lógott, mire a végére értünk, ez pedig egy Elkeles könyvnél nem a legjobb, hiszen itt a mellékszereplőket is nagyon a szívébe zárja az ember.

Ahogy én elképzeltem: Maggie | A fotón: Lily Reinhart

Értékelés: 9/10

A kötetben ugyan tombolt a romantika, de a lényeg a szereplők karakterfejlődésén, és a sztoriban elhelyezett pozitív üzeneteken volt. Igazi léleksimogatás ez a könyv, ami gyanítom, hogy sok embernek adhat erőt. Örülök, hogy olvashattam.

Hogy tetszik a borító? Nagyon kis aranyos, a sztorihoz is passzol. Az eredetinél meg mérföldekkel jobb.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha egy kicsit is tetszett az első rész mindenképpen csapj le erre is. Szerintem nem fogsz csalódni!

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a könyvet! *

VISSZATÉRÉS A PARADICSOMBA – BLOGTURNÉ

 • Maggie és Caleb útjai ugyan különváltak egy rövid időre, de egy merőben új helyen végül újra találkoznak, és talán itt az esélyük, hogy újraépítsék a kapcsolatukat…

  Simone Elkeles nagy sikerű duológiájának a lezárásáról a Blogturné Klub három bloggere mondja el a véleményét, és egy extra állomást is találtok majd. Ha szerencsések vagytok, a könyv egy példányát is megnyerhetitek.

 • Szerencsére már elég sok Simone Elkeles regény megjelent magyarul, amit velünk együtt sokan a szívetekbe zártatok.

  A mostani játékunk egyszerű: ismerjétek fel, hogy az adott idézet melyik Elkeles könyvből származik, és írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  Alex egy régi díványon terül el. Csak a farmernadrágja van rajta. Semmi más. Álmos, véreres szemét nyitogatja.
  – Szia! – mondja kedvesen, és nyújtózkodni kezd.
  Végem van. Nagy bajban vagyok. Mert megbámulom. Nem tudom levenni a szemem a bicepszéről, a tricepszéről, meg a többi epszéről.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 10.10. – Sorok Között
  10.12. – CB Olvas
  10.14. – Deszy könyvajánlója
  10.16. – Sorok között – Extra állomás