Home Hírek Újabb ütős YA könyvvel erősít az Alexandra Kiadó – Jön a Hazel...

Újabb ütős YA könyvvel erősít az Alexandra Kiadó – Jön a Hazel Wood – Mogyoróliget!

A Medve és a csalogány, valamint az Úriemberek kézikönyve mellett egy harmadik nagy sikerű YA regény jogaira is lecsapott az Alexandra Kiadó. A Hazel Wood – Mogyoróliget pedig még idén megjelenik.

Viszont sajnos itt is lecserélték a borítót, amit eléggé sajnálok, mert az eredeti gyönyörű volt, noha tény, hogy a magyar sem lett rossz. Alább megnézhetitek a fülszöveget, már csak az alapján is egyértelmű olvasnivalónak ígérkezik.

Melissa Albert: Hazel Wood – Mogyoróliget

A ​tizenhét éves Alice élete javát édesanyjával együtt az úton tölti, mindig épp csak egy lépéssel a nyomukban loholó rejtélyes balszerencse előtt. Ám amikor Alice nagyanyja, egy éjsötét tündérmesékből álló kultikus könyv visszavonultan élő írónője egyedül hal meg Mogyoróliget nevű birtokán, Alice megtudja, milyen rosszra is fordulhat valójában a sorsa.
Az édesanyját elrabolják – egy olyan alak karmai közé kerül, aki állítása szerint a Végvidékről, abból a kegyetlen, természetfeletti világból származik, ahol a nagyanyja történetei játszódnak. Alice egyedül az édesanyja által hátrahagyott üzenetre támaszkodhat: „Tartsd magad távol a Mogyoróligettől!”

Alice hosszú időn át kerülte a nagymamája megszállott rajongóit. Most mégis kénytelen szövetségre lépni egyikükkel, Ellery Finchcsel, akinek talán jó oka van arra, hogy segítsen neki. Ha vissza szeretné kapni az édesanyját, Alice-nek először el kell jutnia a Mogyoróligetbe, majd abba a világba, ahonnan a nagyanyja történetei erednek – és ahol talán azt is megtudhatja, hol siklott félre az ő saját története.