Home Hírek Újra megjelenik magyarul Emma Watson egyik kedvenc könyve!

Újra megjelenik magyarul Emma Watson egyik kedvenc könyve!

A világirodalom 10 legfontosabb nőregényének egyike” – nyilatkozta Emma Watson Alice Walker klasszikusáról, ami végre hazánkban is újra megjelenik.

Eredetileg 1987-ben debütált itthon Kedves jóisten! címmel, az új kiadás viszont alkalmazkodik a kultikussá vált filmadaptáció címéhez, amit Bíborszín címmel zártunk sokan a szívünkbe.

A Pulitzer-díjas kötet pedig új borítót is kapott, és az új kiadást Karafiáth Orsolya utószava színesíti. Én biztosan elolvasom és értékelem majd a könyvet, régóta kíváncsi vagyok már rá.

Alice Walker – Bíborszín

Alice Walker 1982-ben megjelent Pulitzer-díjas, Steven Spielberg által 1987-ben megfilmesített levélregényének üzenete időn és téren átívelő. A túlélés legelemibb, örök érvényű szabályára tanítja meg az olvasót: soha ne add fel!

A történet főhőse, az afroamerikai gettó patriarchális, szexista szabályainak fogságában vergődő Celie a kiúttalanságból kezdetben a spiritualitás világában próbál megnyugvást és feloldozást keresni. Az események sodrában azonban két szeretett nő hatására fokozatosan felismeri az egyház fehér férfiak által uralt álszent, képmutató világát. Ráébred, hogy az emberi lét értelmét nem kizárólag a túlvilágban, hanem esetleg a jelenben is érdemes megtalálni.

Celine emberi, női, szexuális és kreatív öntudatra ébredése izgalmas és megrázó olvasmány. Walker klasszikusa biztos iránytűt ad mindazok kezébe, akik úgy érzik, hogy reménytelennek tűnő helyzetükből nem találják a kiutat.

A mű 1987-ben Kedves Jóisten címen jelent meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Ez a csodák könyve, durva nyelvezete és nehéz sorsú szereplői ellenére is. Tanúságtétel a szeretet ereje mellett. És amellett is, hogy mindannyiunknak ugyanolyan jogunk van az életre. Bármit is gondoljanak rólunk a többiek.” – Karafiáth Orsolya