Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Jane Austen-feldolgozást készít a Netflix! A főszerepben Dakota Johnson!

A Meggyőző érvek volt Jane Austen utolsó befejezett regénye, amit sokan a legjobb művének is tartanak. Ebből tervez feldolgozást a Netflix és az MRC Films koprodukcióban.

A főszereplőt már meg is találták, Dakota Johnson, A szürke ötven árnyalata sztárja játszhatja el Anne-t, a rendező Carrie Cracknell lett.

Ami fontos, hogy a kultikus történet modern feldolgozást kap, így vélhetően lesz eltérés majd a regényben történtekkel szemben.

És miről szól a könyv? Íme a fülszöveg!

Jane Austen – Meggyőző érvek

Anne Elliot huszonhét éves korára már beletörődött, hogy körülményei a vénlányok sorsára kárhoztatják. Annak idején családja és barátai lebeszélték arról, hogy egy bizonytalan jövőjű, összeköttetések híján csak saját tehetségére utalt fiatal tengerésztiszt felesége legyen.

Az egykori szerelmesek nyolc év után találkoznak ismét, véletlenül. Wentworth kapitány azóta fényes pályát futott be, meggazdagodott, s most, hogy a napóleoni háborúk befejeződtek, le akar telepedni, családot alapítani. Leendő feleségével szemben mindössze egy követelményt támaszt: bárki lehet – csak Anne Elliot nem…