Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Botrány! Durván megvertek egy írót a Szigeten, mert azt hitték, roma!

Nemrég érkezett Magyarországra Ahmad Danny Ramadan, LMBT jogi aktivista és író. Kultúrális programra jött, a tavaly megjelent The Clothesline Swing könyvét népszerűsítette a kanadai Nagykövetségen.

A fiatal író a Szigetre is kilátogatott – ami sajnos úgy tűnik, túl sokba került neki… A kanadai nagykövet, Isabelle Poupart adta hírül Twitteren, hogy Ahmedet pénteken egy csoport fehér férfi verbálisan és fizikailag is bántalmazta. Ahmad egy függőágyon volt, azt akarták elvenni tőle. Az írót romának hitték, így azt skandálták neki, hogy romaként neki nincs joga a függőágyon lenni.

Az eset nagyon szomorú, hiszen teljesen mindegy, hogy valakit romának néznek, netán a melegsége, vagy a szíriai származása miatt támadnak meg, normális ember ilyet nem tesz, mindegy, hogy mennyit ivott.

Az esetet súlyosbítja, hogy a Sziget idén a sokszínűségre és a rasszizmus megállítására is több ízben, például plakátokkal is felhívta a figyelmet, erre pont ez történik. A Sziget közleményben adta ki, hogy az eset nem az ő szellemiségüket tükrözi.

De mit nem tett a Sziget? Nem kértek elnézést Ahmad Danny Ramadantől, pedig lett volna miért. Éppen elég borsos a Sziget ára ahhoz, hogy mindenki számára védelmet biztosítsanak, nem igaz? Nagyon szomorú és felháborító, hogy mindez ma, Európában megtörténhetett…