Home Hírek Hosszú az út lefelé – Magyar borítót kapott a díjnyertes Vörös Pöttyös

Hosszú az út lefelé – Magyar borítót kapott a díjnyertes Vörös Pöttyös

Idén egy újabb díjnyertes kötet érkezik a Vörös Pöttyösök közé. A Hosszú az út lefelé a történetén túl azért is különleges, mert az író slammként írta meg a regényt, tehát elég formabontó, a verselő forma miatt pedig a közlendő is nagyon erősen átjön. Én imádtam, remélem ti is esélyt adtok majd neki!

Jason Reynolds – Hosszú az út lefelé

Ha egy szerettedet megölik,
találd meg a tettest
és
öld meg!
Tilos sírni!
Tilos besúgni!
Állj bosszút!

***

A „le az átkozott fegyverekkel” mozgalom ódája. Jason Reynolds New York Times bestsellere egy viharosan sokkoló regény, ami kb. hatvan hatásos másodperc alatt játszódik. Ennyi időbe telik egy fiúnak eldöntenie, hogy bosszút álljon-e a srácon, aki megölte a bátyját.

Stukker.
Célszerszám.
Flinta.
Gyilok.
Csúzli.
Köpködő.
Zsebágyú.
Acélmaris.
Vas.
Eszköz
a 3-as Számú SZABÁLYHOZ.

Vagy hívhatjuk fegyvernek is. Ezt csúsztatta be a tizenötéves Will a farmerjába. A bátyját, Shawnt nemrég meggyilkolták, és Will ismeri a szabályokat. Tilos sírni! Tilos besúgni! Állj bosszút! Ezért indul el a pisztollyal, azzal a fegyverrel, ami még a bátyjáé volt. Dühösen száll be a liftbe a nyolcadikon. Tudja, kit kell keresnie. Vagy mégsem?.

A Hosszú az út lefelé rövid, heves, szaggatott, narratív versekkel vet gyors, dühödt, káprázatosan elképesztő pillantást a kamaszok és a fegyveres erőszak témájára, ahogy arra csak Jason Reynolds képes.

„Gyönyörű. Reynolds igazi irodalmi zseni.” Angie Thomas

„Erőteljes. Fontos könyv.” SLJ

„Nyers, érzelmes, megdöbbentő.” Kirkus

„A versek lövésekként visszhangoznak az oldalak üresen hagyott fehérjén.” Booklist

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)