Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Benina – Tükör 1. – Rekviem a szivárványodért

A Könyvfesztiválra jelent meg Benina új sorozatának, a Tükörnek az első része. Kíváncsi voltam a kötetre, mert nagyon megkapó a fülszövege, és egyszerűen bámulatosan szép a rajzolt borító. Maga a könyv érdekes, alapvetően izgi tálalásban lövi el a kliséket. Jól szórakoztam olvasás közben, szerettem a történetet, a szereplőket, de nem lett a kedvencem. Egynek elment, annak viszont nagyon.

benina-tukor

A regény elején Neszta, a hősnő csapdába esik egy tükörben, élet és halál között lebeg. Szerelme, a különleges erőkkel bíró Damien indul a megmentésére. Nincs könnyű dolga, Neszta bármikor meghalhat, Damiennek pedig össze kell raknia a kirakós darabjait, hogy segíthessen, Nesztának pedig erősebbnek és reménnyel telibbnek kell lennie, mint amire talán képes.

A kedvenc karakterem Zorka volt, Neszta autista kishúga. Nagyon jó döntésnek tartom, hogy bemutatott az írónő egy autista karaktert, mert így még közelebb hozta ezt a betegséget az olvasók felé. Számomra teljesen hitelesnek tűnt Zorka, és annyira szimpatikus volt az a mély szeretet, ami a kislányt Damienhez és Nesztához kötötte.

Több rejtély is volt a regényben, akadt nem egy WTF pillanat. Ezeket nagyon szerettem, jó volt többször is meglepődni, sokszor mindenféle előjel nélkül, derült égből villámcsapásként tudtam meg valamit. A meglepetés-faktor tehát működött, méghozzá nem is kicsit!

Szerettem még a könyvben a karaktereket, Damien és Neszta is érdekes volt, még úgy is, ha egy kicsit klisésre sikeredtek. Mindkettejükben megfogott valami, egy-egy tulajdonság, vagy a köztük tomboló szerelem 🙂 Ami még külön piros pont, hogy itt van egy természetfeletti regény, ami végre, Magyarországon játszódik! Szerettem a budapesti helyszíneket, sokkal ízesebbé tette az egészet.

Pár dolgot viszont nem csíptem. Kezdetnek mikor láttam, hogy Neszta vörös hajú és zöld szemű kedvem lett volna letenni a könyvet. Annyira unom már ezt a típust, pláne mert mindig ugyanazt emelik ki bennük…

tukor-neszta

Szintén sajnáltam, hogy Damien E/1-es narrálása a legtöbb esetben nem volt férfias. Sem a gondolkodásmódja, sem a szavak, amiket az írónő a szájába adott. Érződött, hogy egy nő próbál belebújni egy férfi fejébe, de ez most sajnos úgy érzem nem jött össze teljes mértékben.

Ami viszont a legfájóbb volt, a rengeteg Twilight-utalás, például amikor kiderült, Damien azért figyelt fel (a külseje mellett) első blikkre Nesztára, mert csak ő volt az, akire nincs hatással a különleges ereje. És a Twilightos elemek sajnos többször is visszaköszöntek…

Értékelés: 7/10

Érdekes sorozatnyitány volt ez, örültem, hogy elolvastam, még ha nem is lett kedvenc. Jó a történet, sok a WTF fordulat, a szereplők pedig szimpatikusak, a hazai környezet pedig mindenért kárpótolt. Szerintem a folytatásra is le fogok csapni, pláne a cliffhangeres lezárás miatt!

Kinek ajánlom elolvasásra? A Vörös Pöttyös könyvek és Benina rajongóinak mindenképpen.

BENINA – TÜKÖR – BLOGTURNÉ

tukorke