Home Film és Sorozat kritika Megnevettet és visszarepít a gyerekkorba – Kritika az Egy ropi naplója –...

Megnevettet és visszarepít a gyerekkorba – Kritika az Egy ropi naplója – A nagy kiruccanás filmről

Bár a könyveket nem olvastam, de az eredeti Ropi filmeket nagyon szerettem. Jópofa kikapcsolódást nyújtottak, visszarepítettek a gyerekkoromba, ráadásul jókat is röhögtem Gregg kalandjain.

Tavaly úgy döntöttek, újraindítják a szériát, ezúttal a 9. kötet került megfilmesítésre, a régi szereplőket is lecserélték. Nos, talán a szép emlékek miatt is, de a régi casting kicsit szimpatikusabb volt, de persze az újak se voltak rosszak. A Spinédzserek után jó volt Alicia Silverstone-t például aggódó anyaként látni. (Tudom, mikor volt már a Spinédzserek, de, na :))

A film hozta mindezt, amit az elsők: agyament és szórakoztató lett, jópofa szituációkkal és helyzetekkel. És az, hogy Greggnek most volt egy cuki kisöccse, még többet hozzáadott a sztorihoz, jó plusz poénokat generált.

Érdekes volt a film tanító jellege is: mert az egyik fő konfliktus az volt, hogy az anya el zárta a telefonokat a családtól, hogy együtt lehessenek, és ne a neten lógjon mindenki. Ötletnek szerintem ez kiváló, mert bár én is szeretem a netet, meg mobilozni, de ha családdal, barátokkal vagyok, akkor velük foglalkozom, nem mással, mert így lehet igazán jó a kapcsolat. Remélem azért az üzenet átjött a filmen keresztül is.

De hogy a sztoriról is meséljek: a család nagy útra indul, a nagyi szülinapjára akarnak odaérni kocsival. Gregg meg mém lesz egy béna baleset miatt, ezért el akar szökni a videójáték expóra, hogy egy híres gamer youtuberrel lehessen közös videója. Na és akkor ennyiből ki is lehet találni mindent: bénázások, autós jelenetek, és haláli mellékszereplők.

Azért egy jelenetet kiemelnék, mert azt imádtam. Kábé a végén volt, mikor Gregg elkezdte etetni a madarakat, aztán rövid időn belül kábé átcsaptunk vígjáték-horrorba, és egy rakat madár özönlött be az autóba. De sok vicces, szerethető jelenetet is kiemelhetnék még, mert tényleg akadt belőle dögivel. (Ó, a Spice Girls éneklősek! Vagy amikor Gregg és Szórmők vetélkedtek állandó jelleggel)

Most próbáltam pontozni a filmet, de ezt nem igazán lehet. Nem nagy szám,, de szórakoztat, mosolyt csal az ember arcára, és tipikusan az a film, amit az egész család megnézhet együtt. Nekem bejött, remélem lesznek még Ropi filmek.