Home Az írókról Így vall John Green, a Csillagainkban a hiba szerzője az írás nehézségeiről

Így vall John Green, a Csillagainkban a hiba szerzője az írás nehézségeiről

Szerintem mindig érdekes olyan neves szerző, mint John Green gondolatait olvasni az írásról. Mert ebből is kiderül, hogy Green számára sem egyszerű eljutni arra a pontra, hogy eljusson a tökéletes regényekig.

Az író egy interjúban így mesélt arról, hogy mi számára a legnehezebb az írásban. Íme!

John Green (bal oldalt) a Csillagainkban a hiba sztárjaival

“Amikor új történetet írok mindig eljön az a pont, általában 20-30 ezer szó környékén, amikor rájövök, hogy ez rossz. Mármint, nagyon rossz. És általában amikor eljutok ehhez a ponthoz el kell hagynom a történetet, ami szívás, mert három, vagy éppen hat hónapot töltöttem el vele, és úgy érzem, hogy elpazaroltam az időmet.

De néha eljutok arra a pontra, hogy rájövök, a történet rossz, de úgy vagyok vele, hogy talán itt, a történet ezen pontján most abbahagyom, és agyalok addig is a karaktereken. Aztán néhány hónap múlva újra a történet végére érek. És még mindig sokat kell törölnöm és átvariálnom a kéziratban, aztán újraírok, átírok és átírok, mielőtt kapnék egy könyvet, de ha netán elérném megint azt a pontot, hogy úgy érzem, rossz az egész, akkor befejezhetem.

Aztán végül rájövök, hogy a kézirattal töltött idő nem volt pazarlás, mert át kellett gondolnom a történetet, hogy eljuthassak ahhoz az egy történethez, ami igazán működhet.

Tehát számomra az írás legnehezebb része az a rész, hogy elfogadjam, ha valami nem működik, elengedjem és aztán újra írjam az egészet”