Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A Shadowhunters és a f*ck logic esete

* Figyelem! A cikk könyves és sorozatos spoilereket tartalmaz! *

Én tényleg azok közé tartozom, akik szeretik a Shadowhunterst. Az egésznek az volt a kulcsa, hogy eltekintsek a könyvektől, és csak magára a sorozatra koncentráljak. Így az olyan dolgokon, hogy Luke meg Maryse érezhetően össze akarnak jönni (utóbbi meg már nem árnyvadász), vagy hogy a Tündérkirálynő adta Káin jelét Simonnak, csak mosolygok.

De azért akadt egy olyan momentum a sorozat harmadik évadának az első felében, ami nagyon felidegelt. El is mesélem, hogy mi.

Clary szó szerint létrehozott egy rúnát, ami feléleszti a holtakat. És saját maga ajánlotta fel, hogy ő megteszi ezt szívesen, mert „ha halál fenyegeti, vagy nagyon akarja, képes rá” – ő mondta kábé így. A klávénak kellett amúgy, hogy infókat szedjenek ki Valentine-ból.

Szóval, ja. Valentine-t feltámasztotta Clary, és saccperkábé semmi normálisat nem árult el a pasi. Akiből amúgy zombi lett, vagyis, oké, sebezhetetlen. Mert csak leölt egy rakat árnyvadászt, de a rajta lévő rúna miatt nem tudott meghalni, egészen amíg Clary el nem tüntette a rúnát. Hogy volt-e bármi értelme feltámasztani? Max annyi, hogy volt egy jó kis beszélgetése Claryvel. Ja, és Clary nagyon badass lett.

De hogy jön ide a fuck logick? Hát bakker! Clarynek meghalt az anyja. Meghalt a szerelme. Akkor persze nem csinálta meg ezt a csudarúnát. Oké, azt még vágom, Jace-nél sokkban volt, meg ugye az angyal tette amit kér tőle, de helló, az anyjánál tényleg nem jutott volna eszébe? Most komolyan, ne már! És persze ne felejtsük el azt se, most, hogy megvan ez a rúna, minden halál kábé értelmetlen lesz a sorozatban, mert bárkit fel tudnak támasztani.

De tudjátok miért idegesít nagyon ez a dolog? Mert amúgy egyre jobb a sorozat. Tényleg! Élvezhetőek a részek, lassacskán Dominic Sherwood is megtanul színészkedni. Katherine McNamara pedig egyre zseniálisabb Claryként. Szóval, tényleg javuló tendenciát mutat a sorozat, erre behoznak egy ilyen elemet, amivel mindent tönkrevághatnak… Szomorú.

UPDATE: Most kaptam a hírt, hogy ez a rúna a könyvekben is létezik, Clary a Bukott angyalok városában használja (totál elfelejtettem). Viszont! A könyvekben csak nagyon rövid ideig hat, és az alanynak végig nagy fájdalmai vannak. A sorozatban meg legyőzhetetlen az, akinek ilyen rúnája van, és amúgy semmi baja. Azért nagyon nem mindegy. És a könyvekben épp ezért nem lett elterjedve, míg a sorozatban ha meghonosodik, akkor gondok lesznek, mert minden „jajj, meghalt” jelenet kétértelművé válhat.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading