Home Könyvek listák 10 érdekesség az idén 10 éves Twilight – Alkonyatról

10 érdekesség az idén 10 éves Twilight – Alkonyatról

Novemberben lesz 10 éve, hogy a mozik bemutatták az Alkonyatot. Az évforduló örömére íme, tíz érdekesség az első film kapcsán!

#1 – A virágos mezőben játszódó jelenetet végül nem Portlandben, hanem egy Los Angeles-i golfpályán forgatták le, ahová virágokat szórtak. Az ok: Portlandben nem volt napos rét.

#2 – Emlékeztek az első rész legendás csókjelenetére? Nos, az eredetileg sokkal hosszabb volt, de az írónő lenyeste a nagy részét, mert túl szexinek érezte. A film kreátorai pedig engedve a nyomásnak, megvágták.

#3 – Ott volt ugye a menzás jelenet, amikor Cullenék esznek. No, a könyv szerint a vámpírok nem esznek emberi kaját, így az egy kis hiba lehetett.

#4 – Robert Pattinson már a Twilight 1. alatt is látványosan gyűlölte a filmet, és a karakterét is. A DVD megjelenés kapcsán olyanokat mondott Edwardról, hogy ő egy kirúzsozott balfasz szuperember, aki cirkuszi trükkökkel szórakoztatja a népet. (utalva ezzel az almás jelenetre)

#5 – Kristen Stewart a forgatás idején még kiskorú volt, és ezért suliba kellett járnia. És a forgatás idején pont ott tanult, ahol a filmet is rögzítették.

#6 – Pattinson szemét az utómunkák során színezték arany színűre, míg a kék szemű Stewart barna kontaklencsét viselt a forgatások alatt.

#7 – Olyan sokszor fel kellett venni a jelenetet, ahol Bella seggre huppan a háza előtt, hogy kibélelték a színésznő nadrágját, hogy ne fájjon neki annyira.

#8 – Az utolsó felvett jelenet az volt, amikor Edward és Bella hazamentek a pizzériából, és megállnak a gyilkosság helyszínén. A rendezőnő arra kérte őket, hogy a felvétel alatt ne nagyon vegyenek levegőt, mert az extrém hideg miatt szó szerint látszódott a lehelletük. (Megnéztem volna azt a forgatást…)

#9 – Emlékeztek a jelenetre, amikor a vámpírok baseballoznak? No, ott a lányokon azért volt sapka, mert annyira fújt a szél, hogy az tönkrevágta a frizurájukat, amit végül sapkával fixáltak.

#10 – A bálos jelenetnél Bella Edward lábára állva táncol. Pattinson elmondta, hogy a hideg este végén iszonyúan fájt a lába, és elfeketedtek a lábkörmei. Hát igen, nehéz színésznek lenni.