Home Hírek Októberben jön a Szólíts a neveden folytatása, a Megtalállak!

Októberben jön a Szólíts a neveden folytatása, a Megtalállak!

A héten két szuper hírt is közölt az Atheaneum kiadó. Egyrészt 2019. október 10-én érkezik magyarul a Szólíts a neveden folytatása, a Megtalállak, méghozzá Szigethy-Mallász Rita fordításában.

Ráadásul a kötet szerzője, André Aciman Magyarországra látogat! Az író a Margó Fesztiválon mutatja majd be a regényt. Nagyon kíváncsi vagyok, a történetre is, mert úgy érzem sokat lehet még mesélni a srácokról. Alább már megnézhető a kissé egyszerű, de annál nagyszerűbb borító és a fülszöveg is.

André Aciman – Megtalállak

A Megtalállak-ban először Samuellel, Elio édesapjával találkozunk: épp látogatóba utazik Firenzéből Rómába a fiához, aki időközben sikeres zongoraművész lett. Egy fiatal nővel való véletlenszerű találkozása a vonaton fenekestül felforgatja az idős Sami terveit, örökre megváltoztatva életének hátralévő részét.

Nem sokkal ezután Elio Párizsba költözik, ahol ő maga is találkozik valakivel, Oliver pedig, aki időközben családos ember és főiskolai tanár lett Amerikában, hirtelen azon kapja magát, hogy szeretne visszalátogatni Európába.

Aciman érzékeny szerző, egyetlen rejtett rezdülés, az érzelmek egyetlen árnyalatnyi változása sem kerülheti el a figyelmét, hiszen ezekből áll össze a szenvedély. A Megtalállak visszatér az egyik legnagyszerűbb kortárs szerelmi regény világába, tovább feszegetve a kérdést, elmúlhat e valaha az igazi szerelem?